Danas je shranjen Slaviša Krunić privrednik iz Banja Luke

Slaviša Krunić iz Banjaluke kao gost na Face TV
Slaviša Krunić iz Banjaluke kao gost na Face TV

Slaviša Krunić privrednik vlasnik dvije velike kompanije „Sektor Sekjuriti“ i lanca pekara „Žitopeka” iz Banja Luke gostujući u centralnom dnevniku Face TV rekao je: A u kojoj zemlji sam ja rođen? Bosna i Hercegovina je bila prije nas, a bit će i poslije nas. Dali je ovo gostovanje bilo povod klasične likvidacije 23. aprila ove godine utvrdit će nadamo se istraga. Kako je pokojni Slaviša ličnost koja zaslužuje da se o njemu nešto pozitvno i kaže prenosimo saoptenje Sector Securiti objavljeno na FB u cjelosti.

Poštovana porodico, prijatelji i saradnici
Okupili smo se ovog jutra da se podsjetimo na život i djela našeg prerano i tragično preminulog sina, oca, djeda, supruga, prijatelja, saradnika i lidera, predsjednika Uprave Sector grupacije, Slaviše Krunića.

Slaviša je rođen 29. aprila 1971. godine u porodici čestitih roditelja, Koviljke i Dragomira, u Banjoj Luci, gradu koji je beskrajno volio i gdje je proveo cijeli svoj život.

Život – častan, hrabar, uspravan i ispravan, na šta njegovi sinovi Veljko, Strahinja i Petar, kćerka Nevena i supruga Tamara mogu biti ponosni. Na koji smo svi ponosni.

Slaviša je bio hrabri sanjar i veliki vizionar. Kao 23-godišnjak započeo je prve korake u biznisu, otvorivši svoju prvu pekaru, na mjestu gdje je i dan-danas, kao simbol njegovog poslovnog početka.

S početka novog milenijuma, Slaviša je na ove prostore donio nešto novo – agenciju za privatnu zaštitu. Pionirski poduhvat, ali snažan, hrabar i odlučan, baš onakav kakav je Slaviša u svemu bio. Sector Security, kojem je posvetio najviše pažnje, energije, truda i znanja, od male kancelarije i svega četiri zaposlenika, danas je Kuća – kako je on volio reći – za više od 1.200 radnika iz svih dijelova zemlje. Slaviša je ljude dijelio samo na dobre i loše.

Bio je izvor nevjerovatne energije, šta god je radio, i gdje god je radio. Imao je osjećaj za male ljude, sela, zajednice i gradove. Cijeloj Banja Luci i Banjalučanima je vratio Žitoprodukt. Digao ga iz pepela – vratio nadu zajednici i radnicima.

Slavišino srce je bilo veliko. Toliko veliko da je cijeli svijet mogao stati u njega. Znaju to svi oni koji su bar malo vremena proveli s njim. Dani bi nam trebali da nabrojimo sve ljude i sve zajednice kojima je Slaviša pomogao, kojima je pružio čvrstu prijateljsku ruku kad god je zatrebalo. Ali, u tišini da niko ne zna. Samo on zna kome je sve pomogao. Vodio se, kako je govorio, „da lijeva ruka ne treba znati šta radi desna kad daje“. A davao je cijeloga sebe.

Slaviša je vidio dalje nego što mi vidimo i vidio nas je boljima nego što jesmo i što sami sebe vidimo. Stvarao je mostove među ljudima, vjerama i nacijama.

Pred izazovima i problemima se nije sklanjao. Hrabro im je išao u susret. Uvijek prvi i uvijek ispravan. I uvijek na pravoj strani. Godine koje dolaze samo će još čvršće da potvrde da je Slaviša bio svijetli primjer istorije i njen najsjajniji dio.

Dobar čovjek – Slaviša, okupljao je i dobre ljude oko sebe. Takav je bio i Žarko Pavlović, otac, sin i suprug, odani prijatelj i vrsni profesionalac. Vječito nasmijan, sportista i veliki zaljubljenik u fotografiju. U svakom prizoru je njegovo oko zapažalo neki detalj ljepote koji treba ovjekovječiti. Sa suprugom Tatjanom, i sinu Andreju je tu ljubav prenosio. Da svijet oko sebe gleda srcem, baš kao i naš Slaviša.

Slaviša Krunić imao je nevidljivu krunu dobročinitelja – bio je i biće slavljen – baš kakvo je i ime nosio.

Slavišinim preranim odlaskom ostali smo siromašni – uskraćeni za velikog čovjeka, prijatelja, uzora, lidera i partnera.
Našeg Slavišu ćemo pamtiti kao humanitarca, ktitora, filantropa, neprikosnovenog preduzetnika – čovjeka sa puno vjere u ljude i ljudsku dobrotu.

Slavišin život, hrabrost, istrajnost, pravičnost i ljudska toplina nam svima ostaje kao zvijezda vodilja koju moramo slijediti. Svima nam je napravio i osvijetlio stazu kojom nam valja naprijed i samo naprijed. Jer, on ne bi volio i ne bi dozvolio drugačije.

Slaviša, neka ti je vječna slava i hvala!

Izvor: FB

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …