Možda zato, presjedniče…

Nada Al Issa

Pita se predsjednik Milanović “zašto ni jedan hrvatski časnik ne može biti u operaciji EUFORA U BiH, makar i simbolično?”

Njemu je to “nakon 25 g. iritantno i neprihvatljivo!”
Svako zašto ima svoje zato, pa i ovo.
Možda zato…. zbog “uspomena” iz ratne prošlosti? Možda zato što Bosna ne može zaboraviti sve zločine hrvatskih “časnika” prije 25.g. po ovoj, ili onoj odgovornosti. Nepovjerenje ostalo.
Zbog “časnika” koji su počinili ratne zločine, poput “časnika” Praljka, koji bi “za mali prst svog vojnika srušio još tri Stara mosta,” koji za Milanovića nije nikakav zločinac, pa ga baš “dirnulo što je ispio otrov u haškoj sudnici.”
OTROV SE NE ISPIJA ČISTE SAVJESTI.
Ili onaj “časni” gen. HVO-a Z. M. Jelić, u BiH optužen za ratne zločine, kojeg je Milanović odlikovao na proslavi “Oluje” u Kninu.
ODLIKOVANJE ZA ZLOČIN.
Kolajna za brojne “oluje” koje su zapuhale iz njegovog HVO-a i “otpuhale” nebrojene Bošnjačke živote. “Časnik” koji je pobio pola Mostara, a ostalu polovicu ili protjerao, etnički očistio, napunio Heliodrom, ili poslao na prve borbene linije kao “živo topovsko meso.” .
Jedan od tih “časnika” kojeg je Milanović ugošćavao i slikao se s njim na Pantovčaku je i u Haagu osuđeni ratni zločinac Dario Kordić.
NAKON HODA ZA SMRT U AHMIĆIMA 16.4.’93., taj ratni zločinac 14.5. 2022. ponosno je u Zagrebu hodao u “Hodu život,” nerođene djece. Sramota države Hrvatske.
Bilo je nerođene djece i u Ahmićima, koje je Kordićev HVO u hodu za smrt pobio zajedno s njihovim majkama koje su ih nosile.
TO JE BILO ZLOČINAČKI IRITANTNO I NEPRIHVATLJIVO, PREDSJEDNIČE.
Sjećanja na takve zločine su neizbrisiva. Povjerenje u hrvatske časnike zauvijek nestalo, još od prvog časnika UZP-a.
Zna to, ne samo Bosna, zna to i Europa i cijeli svijet.
ETO, ZATO PREDSJEDNIČE! Ni simbolično.
EH, DA… Praljak bi za mali prst svog vojnika srušio još tri mosta, a Milanović za jednu zanokticu bh. Hrvata cijelu jednu državu. Samo je zabunom rekao Finska, umjesto Bosna. Puno priča, pa griješi.
osuđeni za UZP
***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …