Jedini “problem” Bosne su Bošnjaci

Nada Al Issa

Po hrvatsko/srpskoj, srpsko/hrvatskoj politici u Bosni i Hercegovini (dalje Bosni) jedini problem su -Bošnjaci. Što uopće postoje!

Jedina prava Bosna, po aršinima Hrvatske i Srbije, bosanskih Srba i Hrvata, bila bi Bosna bez Bošnjaka, bez islama, bez džamija, bez ezana…
SVAKI, ALI BAŠ SVAKI PRIJEDLOG NEKOG BOŠNJAČKOG POLITIČARA ZA UREĐENJE BOSNE, odmah se, brže od google prevoditelja, “prevodi” se kao težnja za “islamskom državom u srcu Evrope.”
JEDINA VLAST koja bi u Bosni odgovarala Hrvatskoj i Srbiji, bila bi ona u kojoj nema Bošnjaka.
HRVATSKA PREKO E.U. POKUŠAVA “UREĐIVATI BOSNU.” I nakon što joj je i u EU. i NATO-u odbijeno more prijedloga hrvstskih rezolucija o konstitutivnima, o Izbornom zakonu… Lijepa naša, Milanović, telal Radman, nikako da dozovu tobu.
U Zagrebu opet neki okrugli stol o ugroženosti “opstojnosti bh. Hrvata.” Hrvatska bi preko svog navodnog (d E.U
Prije je ugrožen opstanak Bošnjaka i zbog hrvatske i srpske politike, koje su razarale, dijelile Bosnu, stvarajući neke zločinačke, genocidne paradržavice.
ŠTO JE (BILA) HRHB? Rezultat UZP-a i zbir pravomoćnih haških presuda.
REPUBLIKA SRPSKA- zajednički naziv za neviđene zločine i genocid.
Dok ovo pišem, slušam Hrvatski radio, trešte domoljubne pjesme o hrvatskim bosanskim kraljevima, kamenu i maslini, srcu ponosnom, grudi svetoj….
Gledam na kalendar, nije nikakav ni državni praznik, ni crkveni blagdan, nema vijesti ni da je počeo rat…
Kojim povodom ničim izazvane domoljubne pjesme? Nove priprema histeriziranja, sa zaobilaznim prijetnjama Bosni, koje gledamo već 30. g.?
Ilija Garašanin
“Bosna bez Bošnjaka” je velikosrpski i velikohrvatski zločinački plan
***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …