Predizborna “aneksija”? ”Lijepi naš” Odžak, Teslić, Ljubuški, Jajce…

Nada Al Issa

U subotu ”Lijepom našom” Odžak, u nedjelju Teslić, 13..6. ”lijepi naš’ Ljubuški, 20.6.” lijepo naše” Jajce…

ZA ONAJ ZADNJI VIKEND na dalekovidnici još nema tv rasporeda, pa ne znamo što bi još moglo biti ”lijepo naše” uoči izbora.
Istina, samo u pjesmi, uz ”podnaslov”- ”Mostovi kultura,” ali, ono najvažnije se uvijek stavlja u naslov..
”Lijepa naša” dva dana uzastopce? Obično samo u posebnim prigodama, kao za Dan Vukovara.
SAD’ JE ”POSEBNA PRIGODA”- izborna kampanja. Može se ona voditi i pjesmom i premijer pjevao u Mostaru, zajedno s Čovićem ”Moja Hercegovina.”
Nije se premijera baš bogzna kako čulo, ali ono što se čulo, bolje pjeva od Kolinde. Bivši predsjednik Josipović imao je dojam da je bivša predsjenica ono u Kninu ”bila pod utjecajem alkohola.”
PREMIJER JE MOGAO BITI SAMO POD DOJMOM BORBE ZA GLASOVE, pa kako ne bi s Čovićem zapjevao “Moja Hercegovina” koja je, barem po HTV-u, naglo postala dijaspora.
Ako si konstitutivan narod u jednoj, ne možeš glasati u drugoj državi, pa se prigodno, kratkotrajno postaje dijaspora, kojoj se prinose bogati darovi.
Ipak je to ”HRVATSKA GRUDA NAM SVETA VEĆ TISUĆ LJETA.”
Ne mo’š doć’ praznih ruku čovjeku koji, priča se, ali ljudi svašta pričaju, navodno sanja o nekom novovjekom hrvatsko – bosanskom kralju od Kamenjara, koji bi, da plagiram samu sebe od nekidan, mogao vladati, recimo kao ”MUTIMIR PRVI”
PREDIZBORNA ANEKSIJA HERCEGOVINE? Koja se proširila i na- BOSNU… ali samo kao ”mostu kulture” prema ”Lijepoj našoj.” Samo netko jako zločest, poput nekog novinara, može imati neke zle primisli. Ipak je to samo pjesma, a narod voli pjesmu i mužikaše, nekad’ i dirigente…

logo emisije HRT "Lijepom našom"
logo emisije HRT “Lijepom našom”

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …