Rado srbin ide u “Domovince”, ali mu ne daju. “Pitajte Škoru”

Nada Al Issa

Vukovarski branitelj, Srbin, vatreni Škorin pristalica, više, navodno, neće s njim.Sve već blo ”gotova stvar,” on će na Škorinu listu..
Je, al’ nećeš, pobunili se Škorini koalicijski partneri, jedan ”suverenist” drugi predsjednik neke minorne konzertvativne strančice, koji čak prijeti da će raskinuti i ”sporazum i ugovor’ sa Škorom ako taj vukovarski branitelj bude na listi. Može samo 100% hrvatsko, taman i ako si 100 % branio Hrvatsku..ai i zrnca trebaju biti 100%..
Požalio se branitelj na svom fb, da su mu
ŠKORINI PARTNERI ZABILI NOŽ U LEĐA, A ŠKORO ODABRAO NJIH, PITAJTE.”
Objava je ubrzo obrisana, ali su je portali uspjeli objaviti. Škoro, koga treba pitati, još se nije oglasio. Još nedavno je bio vrlo glasan da će vratiti ćiirilicu u Vukovar kad mu taj branitelj kaže.Sad’ ne spominje ni branitelja ni ćirilicu.
I onda se čudi kada mu ”podmeću” da je ekstremni desničar. Bio, ne bio, ekstremna desnica ga okružila k’o Bermudski trokut. ”Milo moje” šuti, ali voli često zapjevati ”Sude mi.”

Miroslav Škoro predsjednički kandidat
Miroslav Škoro predsjednički kandidat

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

 

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …