Zoki, Sova i “onaj koji to radi jer može…”

Nada Al Issa

KOLIKO OČAJAN MORAŠ BITI DA BAŠ PRED IZBORE TRAŽIŠ OPOZIV PREDSJEDNIKA?!

U Središnjici se nervoza vidi iz zrakomlata. Ankete ne daju baš neku prednost, pa moraš izmilsiti nešto da pokušaš povećati rejting. I onda, ni više, ni manje- izmisli se opoziv predsjednika Milanovića!
VJEČNI ŠEKS skužio da šef države ne poštuje Ustav, jer misli da Dan državnosti nije trebalo s 25. prebacivati na 30. maja, da bi ”trebalo naći neki prikladniji datum, koji bi odgovarao, ako ne svima, barem većini građana”.
OPOZIV ZBOG STAVA I MIŠLJENJA? VERBALNOG DELIKTA? HDZ-ovci predsjedniku mišljenje pripisali kao smrtni grijeh.
.Šeks za to dobio pristojnu minutažu na krugovalu i dalekovidnici.
Ali, ali…Predsjednik efektno odgovorio Šeksu, kodnog imena ”sova,: ”neka pokrene opoziv, za g. Šeksa nitko nikad’ nije glasao! Nek’ pokrene, možda netko pokrene i istragu o odgovornosti za ratne zločine u Osijeku. Za to su mnogi odgovarali, ali možda ne pravi.”
Za Milanovića sve ovo je samo ”PREDIZBORNI SKUP HDZ-a, PRAZNIK JEDNE POLITIČKE ORGANIZACIJE,” na kojemu on neće sudjelovati, pa je bio samo na polaganju vijenaca državnog vrha na Mirogoju, na Tuđmanov grob nije otišao, ionako zna da je nepoželjan .Ostavio HDZ-ovce da uživaju u svojoj idili ovoga dana.
Premijeru poručio da je ”kupio gotovo sve žetončiće, pa sada radiš ovo jer možeš.”
U JEDNOM ZOKI NEMA PRAVO, HDZ-ovci imaju razloga slaviti današnji datum iz ’91. To je dan kada se počelo jamiti, i nastavilo gotovo 30 godina.
Današnju predizbornu idilu kvari im samo neželjeni i nepoželjni šef države, iskreno pate. Čovjeku dođe žao njihove patnje,jer PATIT ĆE JOŠ PET GODINA. MOŽAD I DESET.

Vladimir Šeks kodno ime "Sova"
Vladimir Šeks kodno ime “Sova”

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Rekić Fikret iz Vikića

Fikret Rekić iz Vikića umro je 18. decembra 2023. godine u 58-oj godini života. Đenaza …