Da je do afera, HDZ nikad’ ne bio na vlasti

Nada Al Issa

Treba li se Plenković više bojati svih HDZ-ovih afera, ili samo jednog pitanja iz šatora ”Zašto štiti MIlanovića?” Neki zli proroci kažu – da je do afera HDZ nikad’ ne bi bio na vlasti!
Ali imaju sreće s poslušnim biračkim tijelom, koje neki zovu ovčice, koje za pet minuta zaborave sve afere, a i ono malo glasova koje izgube, nadoknade u Hercegovini.
To je sva tajna HDZ-ovih izbornih uspjeha.
HERCEGOVINA JE OSIGURANA, šef Središnjice iz Zagreba, utvrdio gradivo s filijalom u Mostaru.
Plenkovićevom HDZ-u dodatnu glavobolju, osim neizvjesnosti izbora, bi moglo izazvati pitanje sa strane, s koje nikad’ ne bi očekivao- iz šatora! Pita nekidan javno Đ. Glogoški, ”ZAŠTO PLENKOVIĆ ŠTITI MILANOVIĆA?
Šef kuhinje 555 dana prisavske revolucije u šatoru, u kojoj se ”kuhalo” i smišljalo razne recepte, kako srušiti Milanovićevu Vladu, a i Plenki, kažu upućeni, ulazio u tu bogatu pučku kuhinju.
”ZAŠTITA MILANOVIĆA” je u tome što je Plenković rekao da ne bi dozvolio onaj skandal s HOSOM i ZDS-om, da je znao. Smrtni grijeh, koji samo Bog može oprostiti, šatoraši ne..
Šatoraško srce kuca za Škoru, svjetonazorski jedno srce.
VEĆ BI ONI ZBORNO PJEVALI ”MILO MOJE” da kasa nije u HDZ-u. Škoro im ne može osigurati bogate apanaže koje sada imaju, a njihovi glasovi bila bi baš dobra dota Škori.
Možda još imaju šanse? Vesna Pusić, i ne samo ona, kaže da je Škoro ”projekt slavonskih tajkuna, koji se pomoću sumnjivo stečenog bogatstva žele domoći i političke moći,” jer Škoro ”ne upravlja ničim, tajkuni upravljaju Škorom,’ pa da ih zamoli da svom projektu dodaju još i kasu uzajamne pomoći, kao predujam za budući politički utjecaj!.
IZBORNE STRELICE ODAPETE, napada svatko svakoga, a i glas za nekoga, mogao bi biti glas za svakoga. Glasaš za jednog, dobiješ drugog, koga ne možeš smisliti.
Gotovo su nikakve šanse da netko dobije toliku većinu da samostalno formira vlast, koalicije će biti neizbježne. Koliko se god sada HDZ i Škoro svađali, podmetali jedni drugima sve i svašta, poslije izbora mogli bi biti jedni drugima sudbina.
PLENKOVIĆ UVJERAVA DA JE GLAS ZA ŠKORU, GLAS ZA SDP, Škoro da je glas za Plenkovića glas za Pupovca, Vučića i Dodika u RS.
Sol na ranu domoljubima. Ali, sve bi se to brzo zaboravilo za ljubav vlasti.
Sol bi im na kraju imala okus šećera… Kuharski majstorski šefovi kažu da u sve slatko treba dodati zrno soli, da se okus slatkoće poveća.

rejting lista koalicija i stranaka za zbore u Hrvatskoj
rejting lista koalicija i stranaka za zbore u Hrvatskoj

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …