Vic stoljeća! Ovo sigurno niste znali “HVO SPASIO BiH!”

Nada Al Issa

” Bez HVO-a, Bosna ne bi opstala.”

Nikad’ ne bi saznali tu “povijesnu činjenicu” da nam ju nije otkrio Z. Milanović.
Tek što je na sva usta nahvalio HVO zbog “spašavanje BiH,” spomenuo da je to “spašavanje Bosne” ipak bilo uz pomoć HV-a, jer je Hrvatska bila “u misiji spašavanja i sebe i BiH.”
OTKRIO MILANOVIĆ I DOSAD STROGO POV. DA: Vojsku RS i Ratka Mladića nije slomilo nikakvo bombardiranje NATO-a, već hrvatske snage, u čijoj je “posljednjoj operaciji napredovanja prema Banja Luci, koja je izvedena na američki nagovor, poginulo nekoliko slavnih hrvatskih vojnika.” Nakon čega se “hrvatske snage povlače,” tvrdi Milanović, ističući da je ” to cijena koju je Hrvatska platila da bi SDA bio na vlasti. “
A za uzvrat “danas sarajevska čaršija prakticira taktiku iscrpljivanja trči-laži,” kako ne bi došlo do izbornih promjena koje bi “onemogućile preglasavanje Hrvata.”
ETO BOSANCI, BOŠNJACI, SAD’ ZNATE, HVO JE SPASIO BOSNU. Nije ju nikad’ ni ubijao, ni razarao, ni dijelio, ni sam ni zajedno s HV-om. Lijepo vam predsjednik Hrvatske upravo objasnio, ili otkrio ako niste znali, da su HVO i HV zajedno bili u misiji spašavanja Bosne.
Pa vi sad’ još spominjite “nekakve” Ahmiće, istočne Mostare, Heliodrome, stare Mostove….. HVO s tim ratnim zločinima, genocidnim masakrima, razaranjima nema veze. K’o ni Tuđman i Šušak s UZP-om.
Kao ni Milanović s najnovijim prekrajanjem povijesti.
Stvarno dobar vic: HVO spasio Bosnu. Smijati se, ili plakati🤣😢
Sa protesta veterana boraca HVO i ABiH

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …