Udruženje logoraša Mostara u sridu : Milanović u Mostaru “odlikovao” ratni zločin i etničko čišćenje.

Nada Al Issa

Slaviti 30. g. HVO-a, zajedno s Čovićem, proslava je obljetnice jedne od zločinačkih vojski u BiH!

Odlikovanjem pripadnika HVO-a Milanović je “odlikovao” njihove “zasluge” za genocidni zločin u Ahmićima, za Heliodrom kao još jedan vječni “znamen” zločina HVO-a, razaranje Istočnog Mostara, kojeg su pretvorili u Hirošimu, bila, vidjela, rušenje Starog mosta, tjeranje Bošnjaka kao topovskog mesa na prve linije fronte, kopanje rovova, zatvaranje, mučenje….
ŠKOLSKI PRIMJER RATNOG ZLOČINA I ETNIČKOG ČIŠĆENJA ! Što je protjerivanje više od 30.000 Bošnjaka da bi se promijenila etnička slika, ako ne etničko čišćenje?!
DRUGO ODLIKOVANJE ZLOČINA HVO-a u dvije godine! Tog poteza “Tuđmana br. 2,” ne bi se postidio ni rahmetli Tuđman Prvi. .
POSTUĐMANOVSKI SLAVI I ODLIKUJE VOJSKU čiji su mnogi pripadnici osuđeni u Haagu na dugogodišnje robije za UZP, zajedno s njegovim tvorcem.
Ali za Milanovića “nije svatko tko je osuđen u Haagu-ratni zločinac,” pa ih odlikuje.
Ugošćuje osuđenog ratnog zločinca D. Kordića,
” ima respekt prema Praljku i njegovom samoubojstvu,” čudno da i njega još nije posmrtno odlikovao nekim hrvatskim vele redom.
Isčuđavao se što je M. Petković osuđen u Haagu, jer ” I da ga deset puta osude, Mile nije ratni zločinac.”
U ŠTO SE PRETVORIO MILANOVIĆ?! Od lidera i ikone ljevice, do ikone krajnje desnice i ratnih zločinaca.
Vraća nas u 90-te, kada je Tuđmanov režim pompozno domoljubnim pjesmama na zagrebačkom aerodromu ispraćao u Hag ratne zločince,” naše heroje, ” čiste k’o suza, u kojima logoraši Mostara vide samo prljavo zlo, zločin, zaliven jednom “praljkovačom.”
Milanović se približio radikalnoj desnici i u RH i u Hercegovini, s kojom računa na Drugi mandat. Trenutno mu na desnici ni jedan HDZ-ovac ne može biti konkurencija.
A i drugo mu ni ne preostaje, na mnoge glasove ljevice, koja ga dovela na vlast više ne može računati.
Koliki se samo zaklinju : nikad više, bolje da sam poderao/la glasački listić.
Zna Milanović reći i da ga ne zanima Drugi mandat, ali sve što radi, što slavi, koga odlikuje, trasiranje je baš tog puta.
Iz čisto praktičnog razloga, s 57 godina bio bi premlad za penziju, pa mora nekako radno ispuniti preostalo vrijeme.
Ipak, ne bi mu bilo zgorega imati na umu onu da svaka ptica svome jatu leti. HDZ-ova Centrala u Zagrebu pred same izbore samo napuni hercegovačku kasu, i jato odleti matičnom gnijezdu. Kad već HB ne može u Rvacko gnijezdo.
Milanović je odlikovao četiri zborna podrčja HVO-a: Mostar, Tomislavgrad, Vitez i Orašje
***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Rekić Fikret iz Vikića

Fikret Rekić iz Vikića umro je 18. decembra 2023. godine u 58-oj godini života. Đenaza …