HDZ- ov Izborni program, mi jedemo meso, vi kupus, u prosjeku jedemo sarmu.

Nada Al Issa

Ni oporba u obećanjima baš ne zaostaje za vladajućima.
Čeka li nas novi harač?
HDZ OBEĆAVA ”SIGURNU HRVATSKU”, ”sigurnu budućnost” s minimalnom plaćom 4250 , prosječnom 7600 kn! Prosječna plaća su podijeljene astronomske plaće menadžera, direktora, šefova uprava, s bijednim ”šljakerskim.’
ZNA SE TKO JEDE MESO, TKO KUPUS, tko sarmu može samo sanjati ….
. ”Sigurna budućnost” s 4200 ? S povećanjem mirovina za 10%, u prosjekui 10, 20, najviše 40 kn na bijede od prosječnih mirovina, za ”sigurnu budućnost?” Dajte najte! Koga ”farbate?”

NEKI PORTALI OPISALI HDZ-ov PROGRAM KAO NEŠTO NAJLUĐE ŠTO DUGO NISMO VIDJELI.
Oporba jedva dočekala, pa ponavljaju k’o papige, iako ni ona ne zaostaje u obećanjima.
SDP, osim plaće od 7000 kn, obećava mirovine u iznosu 70% prosječne plaće, sa sadašnjih33%. Nejasno je odakle i oni kane namknuti novac, ako se domognu.Banskih dvora, nakon što im HDZ ostavi praznu kasu?! Jedino.što bi ih moglo dočekati u obilju su-dugovi.’Ko to more platit’?
Ekonomisti, analitičari, zato pitaju: lijepo dečki, ali od kuda ćete namaknuti novac za povećanje plaća, penzija, rodiljnih naknada, a gdje su još obećana ulaganja u zdravstvo, školstvo, poljoprivredu., znanost…To nitko ne spominje.
NERVOZNI I VLADAJUĆI I OPOZICIJA, optužuju jedni druge za prepisivanje izbornih programa, da je program jednih samo obični copy- paste onog drugog.

A ONDA JE NETKO SA SMISLOM ZA HUMOR odgovorio i jednima i drugima da im programi podsjećaju na COPY- PASTE odluka i mjera Plenuma Centralnog komiteta komunističke partije, jer se i jedni i drugi uzdaju- u tiskaru novca.
.Da je do obećanja i ovih i onih,građani Hrvatske živjeli bi k’o u Raju, onom komadiću Raja, koje je Bog bio ostavio sebi, pa dao Hrvatima. Koliko nas je samo puta na tu velikodušnost Svevišnjeg podsjetio prvi predsjednik neovisne nam i samostalne Lijepe Naše?. Franceka više nema, pa bi nas u obećanom Raju, nakon izbora mogli dočekati novi harači. Trebat će platiti sva ta obećanja.

HDZ sarma
HDZ sarma

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …