Tko će na kraju biti Don Kihot

Nada Al Issa

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ NA VJETROMETINI ZBOG HDZ-ovih VJETRENJAČA!

Jedna predsjednikova rečenica često jača od nečijih traktata. Oni s desna se prave da ga ne čuju. ili ga s kupljenim diplomama i ne razumiju, pa ga napadaju, zbog svega i svačega..
KAD’ god u HDZ-u priznaju sami sebi da im rejting stagnira,nedajbože pada, uslijede napadi na predsjednika,.kako bi skrenuli pažnjiu javnosti s nekih svojih rabota.. Poput najnovije ‘afere Rimac”. .
PREDSJEDNIK JE ZAKLJUČIO da je sve oko ”afere Rimac,” naglo prekinuto, kada su se ”pojavile konture neke važne osobe.” Ne zna koja je to osoba ”samo govori.”

Često je predsjednik, ,još u kamapanji, govorio HDZ-ovcima da ne ”čačkaju mečku”, jer bi mogli ”iščačkati King Konga”.. Zasad’ su iščačkali ne baš malu mečku, ”King Kong” još nije na vidiku Ako ga ima…
PREMIJERA JAKO POGODILO što se predsjednik miješa u HDZ-ove unutarnje stvari, pa ga ”friško” napao, ali ne zbog iščačkane ”mečke,” već iz pedesetih razloga, da je ”bojkotirao Dan državnosti,” i ”nema respekta prema državi.”
Samo zato jer je nešto rekao o datumu .D.D. dok HDZ ”respektira simbole države.” I u tome je, kaže premijer ”ključna razlika” između njih.
Ima još jedna ”ključna razlika”, predsjednika biraju neposredno svi građani, premijera posredno iz neke političke opcije, koja dobije povjerenje na izborima..
VJETRENJAČE SE VRTE, vjetar sve jači, TKO ĆE NA KRAJU BITI DON KIHOT?.
Od koga će, kada ga vide okruženog vjetrenjačama, bježati ”mnogi fratri?”
Don Kihotu se neka gostionica učiinila kao dvorac. Remetinec se teško može i kome pričiniti kao dvorac dostojan jedne kraljice, makar i posrnule.

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …