Osiromašili narod, pa traže donacije, prestanite financirati crkvu i Hercegovinu, bit će novaca za sve.

Nada Al Issa

Vlada taži donacije od građana “za zajedničku borbu protiv koronavirusa,” pod motom “Hrvatska zajedno protiv korone,” prenose portali.

Traže sve, doniranje financijskih sredstava, hrane, medicinske ili neke druge opreme…I to kada? Kad’ je ukinut moratorij na ovrhe, blokade, neviđeno siromaštvo….prvo osiromašili narod, pa onda traže donacije?! Mnogi nemaju ni za hranu, ni za režije, a kamoli za donacije.
Nema dovoljno medicinske opreme? Nema za bolnice u Hrvatskoj, ali ima za Mostarsku bolnicu, ušminkanu našim kunama.
U Hrvatskoj mnoge bolnice u takvom stanju da bi se u njima mogli snimati horor filmovi, vidjeli smo slike iz Osječke bolnice, nemaju ni za deratizaciju i osnovne higijenske potrepštine, a kamoli za neophodnu medicinsku opremu, vidjeli smo usporedne slike Riječke i Mostarske bolnice, Riječka skoro k’o Hirošima, Mostarska k’o Taj mahal.
CRKVA I MOSTAR NAS OSIROMAŠILI! Predsjednik republike ovih dana puno priča, otvara i postavlja mnoga pitanja, e pa lijepo, nek’ pita premijera, u ime svih građana, kojima dosta i Crkve i Hercegovine, dokle to financiranje i Crkve i Hercegovine? Na račun hrvatskih građana.? Da ne pozlaćujemo kamenjar, da ne punimo śkrabice iz državne kase, ne bi trebali tražiti donacije od svojih osiromašenih građana.
To nas više zanima nego je li premijer nekad jeo kroasane u Parizu i Bruxellesu. Ili ni predsjednik Milanović u sklopu svoje nove politike prema Bosni, kakvu.nitko nije očekivao, više ništa kontra Mostara, hercegovačkih Hrvata, kojima se počeo dodvoravati k’o da je HDZ-ovac, nekad i više, kuka nad njima, jer “trpe zulum” u Bosni, što ni Plenković nikad’, barem javno, nije rekao, a oni ga za uzvrat proglašavaju “državnikom kakvog su čekali” koji se prvi usudio “ući u politički obračun sa Sarajevom.” Dok se predsjednik “politički obračunava sa Sarajevom,” zbog hercegovačkih Hrvata, mi i dalje plaćamo njihove račune , a za svoje nemamo.
bure za donacije Vlade R Hrvatske
bure za donacije Vlade R Hrvatske

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …