Reakcija na emisiju „Provjereno“ od 27.11.2014. god.

tehvida_pekingTehvida Thea Rekić, je često spominjana u domaćim a i stranim medijima u vezi svoje nesebične pomoći teško oboljelim osobama koje joj se obraćaju kako bi zajednički pokušli da dođu do poboljšanja zdravlja i izlječenja u poznatim svjetskim klinikama. Ona i njena humanitarna organizacija Light For Tomorrow česta su meta novinara tzv. istraživača. Posljednji takav primjer je izrežiran u tv kući „Nova TV“ u R Hrvatskoj. Sve je očigledno snimljeno jednostrano i izvučeno iz konteksta u vezi rada humanitarne organizacije Light For Tomorrow i njene predsjednice. Tokom svog umjetničkog i humanitarnog rada kod zlonamjernih prate je razni epiteti pa i oni u negativnom smislu a posljednji primjer je emisija „Provjereno“ od 27. novembra ove godine u kreaciji Domagoja Makića. Pomenuti je također potpisnik i priloga na portalu „Dnevnik.hr“ sa identičnom tematikom objavljenom dan kasnije. Povodom ovog slučaja kontaktirali smo Tehvidu Theu Rekić pokušavajući da saznamo istinu i saznamo šta kaže druga strana. Pojasnila nam je da ju je putem društvene mreže Facebook kontaktirao novinar Domagoj Makić ispred informativne emisije „Provjereno“ 19. novembra, tražeći da se čuju što je i prihvatila. Međutim u informativnoj emisiji „Provjereno“ od 27.novembra.2014. godine samo je objavljen kraj njihovog razgovora a ostalo iznešeno je proizvoljno i neistinito. „Naša organizacija nije uzela niti jednog procenta i to smo rekli za vrijeme ove emisije. Takođe smo naveli da smo isplatili gospodinu Kekiću 2.000 € kao i jednu od zadnjih isplata gospođi Slavici Horvat od 3.000 €. Medutim to nije objavljeno kao što nije reporter objavio da sam mu rekla da nije fer jer je tražio da predstavim samo nase udruženje i da ne mogu ništa dokumentovati pošto se nalazim u bolnici u Pekingu. Naglasila sam takode da ne želim više razgovarati sa njim jer nije fer i nije ispoštovao svoje obećanje i da se ne slažem sa ovakvim snimanjem za javnu TV.“ izjavila je Tehvida Thea Rekić.

Kao reakciju na pomenutu emisiju posredstvom odvjetničkog duštva iz Zagreba u ime humanitarna organizacija Light For Tomorrow i u svoje lično ime gospođica Tehvida je 22.12.2014. godine podnijela zahtjev za isparavk_informacije objavljene u Nova TV.

Kao potvrdu ove tvrdnje poslala nam je prepis korespodencije sa društvene mreže Facebook odnosno novčane transakcije na ime Slavice Horvat  a uskoro će biti objavljen i video snimak njenog ličnog obraćanja povodom ovog slučaja.

Comments

comments

Provjerite također

Guernica

Od španjolskog građ. rata, preko Bliskog istoka i Bosne, do Ukrajine. Legenda kaže da je …