Povratak u sodomu i gomoru

Nada Al Issa

Ja tako mislim, i baš me briga što će tko misliti POVRATAK U SODOMU I GOMORU.

LGBT “tiranija” širi se k’o pošast, brže od korone.
Trčati gol ulicom za ženama nije nikakav “umjetnički performans,” to je dijagnoza-psihijatrija, tiranija nad zdravim mozgom.
PARADE PONOSA?” Čime se ponose? Svojim divljanjem, urlanjem po ulicama, kojima hodaju polugoli, a vidjeli smo u Sarajevu i goli, da je čovjeka stid proći pored njih koji stida nemaju.
NA ULICAMA LJUDI BEZ STIDA JAVNO IZVODE OPSCENE ČINOVE, KAO ZVIJERI U SERENGETIJU.
I to o trošku države, svih nas. Koliko samo treba policajaca da bi štitili njihove dugine boje?!
NE smeta nikome nečija homoseksulnost, intima, ali iritira agresivna promocija homoseksualnosti, već u vrtićima, školama, iritira kada se traži da se i školski udžbenici prilagode LGBT stavovima, organiziraju obuke za zaštitu gej prava. A u ta “prava” odnedavno spada i da žene više nisu žene, već “osobe koje menstruiraju.” Neugodno i izgovoriti.
KOJI JE STVARNI CILJ LGBT-ovaca? Ekskluzivna prava? Veća prava od ostalih?
Ušli ste u zakone, možete biti dvije mame, dva tate. Ima vas svuda, u kulturi, politici, Imate i svoje ministre, premijere, ravnatelje nacionalnih kulturnih ustanova, itd….
Od kada je svijeta i vijeka, znamo za mamu i tatu. I to ste oskrnavili, tražili ste i dobili dvije mame i dva tate.
Religijske knjige sve odreda kažu da su prvi ljudi, koje je Bog stvorio, bili Adam/Adem i Eva/Hava. Muško i žensko, nisu bila dva Adama/Adema, ili dvije Eve/Have. Potirete iskon, potirete sve normalno i religiju i moral.
ŠTO JOŠ HOĆETE.??? Što je ideja? Provokacija tradicionalnih obiteljskih vrijednosti? Kraj civilizacije kakvu znamo? Nametanje “Gej tiranije?”
Stanovnike drevne Sodome i Gomore, Bog je pobacao u more, ili ih okamenio zbog nemorala i opscenosti. Bila i vidjela, za vječnost okamenjene ljudske likove, kao vječnu opomenu ljudskoj izopačenosti. Među njima čak i žena najvećeg pravednika Luta/Lota.
Ljudska izopačenost danas na sve strane, a Lut/Lot, gdje koji i ima, pa da se klonira i stotine puta – nemoćan.
Sadašnje Sodoma i Gomora gore, izopačenije od onih drevnih.
Možda je vrijeme da se “Onaj gore” ponovo prihvati posla?
preformans na sarajevskom trgu Susan Sontag koji predstavlja zajednički život i ljubav glumci Leja Jurišić i Marko Mandić
***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Rekić Fikret iz Vikića

Fikret Rekić iz Vikića umro je 18. decembra 2023. godine u 58-oj godini života. Đenaza …