Novo nenormalna hrvatsko-srpska alternativa za BiH

Nada Al Issa

Dodikova objava o hrvatsko-srpskom “modelu funkcioniranja Bosne,” potpuno ogolila njegovo nedavno ugošćavanje u Zagrebu, i dodatno osokolilo da javno iznese ultimativne planove i inicijative. To su valjda, osim cestovnog povezivanja, one “drge stvarri” o koiima se nedavno razgovaralo u Zagrebu a koje su za javnost ostale samo -druge stvari. Sad’ vidimo, ili barem možemo sumnjati i koje. I to baš u eri lijevo liberalnog(?) predsjednika Hrvatske, s desničarskim izjavama: da “Nije svatko tko osuđen u Hagu ratni zločinac,” da su nam “Htjeli podvaliti UZP, što je -glupa izmišljotina.”

K’O DA SLUŠAŠ TUĐMANA!
Ili gledaš u nekim potezima.
Radikalna desnica ne prestaje, zbog politike prema Bosni, predsjednika dizati u nebesa, ne prestaju mu pljeskati što je napravio “pravi suverenistički potez,” što se još nitko nije usudio – odlikovao gardijske brigade HVO-a, i , usput, i njihovog zapovjednika optuženog za ratne zločine, posebne pohvale dobija što “ne priznaje skužbeno Sarajevo,”, uz podsmjeh KAKVO SLUŽBENO SARAJEVO?
Zajednički hrvatsko-srpski model upravljanja Bosnom? Opasno podsjeća na nekadašnje zajedničke hrvatsko srpske sastanke, dogovore, inicijative o upravljanju Bosnom, koji znamo kako su završili. DODIK kod “razdruživanja” uključuje i referendum o odcjepljenju RS i pripajanja Srbiji. A onda bi, i uz Dodikovu asistenciju i nekadaśnja tzv HRHB “krenula u Hrvatsku,” što se u Mostaru samo čeka u zasjedi, pogotovo ako se sjetimo Tuđmanovih riječi iz 92. g, da “Hercegovci nikad neće prihvatiti nikakvo drugo rješenje, osim pripojenja Hrvatskoj,” što je u svom “privatnom dnevniku, ” zapisao pokojni kardinal F. Kuharić.
Zagreb (zasad’) šuti na Dodikove inicijative i alternative o upravljanju Bosnom, ili “razdruźivanju.”. Kaže se da je šutnja znak odobravanja.
VRIJEME NOVO NENORMALNE POLITIKE PREMA BOSNI . JASNO, I HERCEGOVINI. Uz RS, uzroku svega zla U BIH.
Dragan Čović i Milorad Dodik u Banja Luci
Dragan Čović i Milorad Dodik u Banja Luci sastavili novu deklaraciju za BiH

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …