Mještani vlastitim sredstvima popravili, proširili i asvaltirali put prema mezarju Mala Peć

Danas 29. augusta 2020. godine mještani naselja Mala Peć su u akciji otpočetoj prije šest mjeseci svečano otvorili lokalni put do mezarja. Građevinski odbor u sastavu: Mušić Irfan Ifo, Keškić Ismet, Keškić Šaban, Keškić Denis i Delić Elvis Esko je prvo u februaru ove godine pokrenula aktivnost na čišćenju i proširenju lokalnog puta prema mezarju u dužini oko 700 m za što je prikupljeno iz donacija mještana 20000 KM. Nakon uspješno završene akcije proširenja i čišćenja puta, odmah se krenulo sa akcjom i na asvaltiranju ovog lokalnog puta za što je prikupljeno također od donacija mještana u iznosu 90000 KM za dio puta do mezarja i 15000 KM za dio lokalnog puta do kuće Keškić Huse, pravac prema zaseoku Čajići. Nakon odabira izvođača radova, veoma brzo se pristupilo i na polaganju asvalta na oba planirana pravca lokalnog puta da bi akcija bila uspješno okončana današnjim svečanim otvaranjem.

Kao one koji su u realizaciji ovog veoma značajnog projekta u razvoju lokalne zajednice i naselja Mala Peć, građevinski odbor ističe da je najveća financijska podrška bila od porodica Delić Nurije i Asife sa 7000 € i Keškić Ismeta i Mejre od 5000 € neumanjujući financijsku pomoć i sviju ostalih bez kojih ova akcija nebi bila uspješno završena. Treba istaći također da je inicijator za akciju likalnog puta prema mezarju bio Mušić Irfan Ifo prema želji njegovog rahmetli sina Edina.

Mještani naselja Mala Peć nestaju i idu dalje, u toku je akcija na asvaltiranju puta u naselju kao prijekat „Keškići“ koji se realizuje uz sufinanciranje mještana i grada Bihaća. Za ovaj projekat prikupljeno je do sada 19000 KM i on je još u toku.

Građevinski odbor ovom prilikom zahvaljuje svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli, posebno financijski, da dođe do realizacije akcije. Nadaju se da će i ubuduće uz Vašu podršku sve akcije kao što je ova, biti uspješno završene.

Neka Svevišnji Allah svim onima koji učestvuju u popravljanje ili izgradnja puteva i mostova za muslimane, upiše kao trajnu sadaku. Amin jarabi!

Pogledajte ispod i prilog RTV USK objavljen u centrajnom dnevniku.

lokalni put prema mezarju Mala Peć
lokalni put prema mezarju Mala Peć

 

Comments

comments

Provjerite također

Umrla je Handanović Fazile iz Vikića

Fazile Handanović iz Vikića umrla je 17. juna 2024. godine u 84-oj godini života. Đenaza …