Karlovac: Atletičari USK veoma uspješni na utrci “Crtom bojišnice”

Na pobjedničkom postolju Zulić Enes iz Bihaća, prvo mjesto u Karlovcu
Na pobjedničkom postolju Zulić Enes iz Bihaća, prvo mjesto u Karlovcu

Na 9-toj međunarodnoj utrci u Karlovcu (R Hrvatska) učestvovali su i trkači maratonci pojedinačno i kao ekipa sa USK. U tradicionalnoj utrci koja nosi naziv “Crtom bojišnice” 87 trkača otrčalo je stazu u dužini 10 i 5 km. Pobjednik na 10 km bio je Enes Zulić iz AK Bihać, a pobjednica Gabrijela Šalković iz AK KA TIM. Na stazi 5 km pobjedu je odnio Marko Novak a pobjednica je bila Selma Okanović iz AK Bihać.

Evo šta je pobjednik utrke Enes Zulić rekao o samoj utrci kao i o dojmovima: “Pobjeda na današnjoj utrci u Karlovcu. Od samog početka pa do kraja sam iskontrolirao utrku u jednom opuštenijem ritmu. Mnogo hvala organizatorima na dočeku i odličnoj organizaciji utrke. Također čestitke mom prijatelju i sparing partneru Okanović Nermin na odličnom trećem mjestu i novom ličnom rekordu na 10 km 36:49. Čestitke, Nerko! Sve pohvale za telentiranu Okanović Selma koja je pobijedila na utrci 5 km, kao i Keškić Mejrema koja je bila ukupno druga u svojoj kategoriji. Bravo, cure! Također čestitke i mojim prijateljima s kantona koji su isto ostvarili zapažene rezultate. Zaista divan dan u društvu odličnih ljudi. Sportski pozdrav.”

Mekušje u Karlovcu danas je kao domaćin tradicionalne utrke pokazalo da je svake godine sve brojnije i u organizacijskom smislu bolje što potvrđuju i sami takmičari a posebno raduje da je sve više mladih. Čestitamo svim učesnicima utrke koji su branili boje USK i države BiH, na postignutim rezultatima pojedinačno i kao ekipa sa željama.

Ekipa trkača USK na utrci "Crtom bojišnice" Karlovac
Ekipa trkača USK na utrci “Crtom bojišnice” Karlovac

Comments

comments

Provjerite također

Ajla Skalić dobitnica nagrade „Japodski konjanik“

Ajla Skalić četvrti put najbolja nogometašica Unsko-sanskog kantona, igrala za mušku ekipu, nogometašica je hrvatskog …