Kandidati za Gradsko vijeće Bihać iz MZ Izačić

lokalni izbori u BiH - 2016
lokalni izbori u BiH – 2016

Zvanično je odpočela predizborna utrka za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini „Izbori 2016“. Pravo glasa na ovogodišnjim lokalnim izborima ima 3.264.000 birača koji imaju mogućnos glasanja za 455 politčka subjekta i 103 stranke. Broj onih koji će moći ostvariti svoje biračko pravo na Unsko-sankom kantonu je 251.247 a za Bihać 56.940. U Bihaću je sedam kandidata za gradonačelnika dok se za 30 pozicija u Gradskom vijeću bori preko 400 kandidata iz 16 političkih subjekata i 3 nezavisna kandidata.

MZ Izačić ima navjeći broj kandidata za Gradsko vijeće Bihać do sada i to njih sedam: Adnan Balić (Građanski savez), Alijana Rekanović (ASDA), Amir Sušić (SBB), Armin Halilagić /SBB), Edin Felić (SDA), Samir Alićić (SDP) i Zijad Vikić (Iskorak). Svi oni će pokušati da kroz predizbornu kampanju pridobiju Vaše povjerenje kako bi upravo zaokružili broj ipred njihovog imena i omogućili im da budu izabrani u Gradsko vijeće Bihać te na taj pokušaju riješiti naše lokalne probleme. Veći broj kandidata je i mogućnost većeg izbora posebno za one birače – glasače koji do sada nisu izlazili na izbore „jer nisu imali za koga glasati“.

Kako su želje na jednoj, a realnost na sasvim drugoj strani na predizbornom startu svi bi trebali obratiti pažnju na biračko (ne)raspoloženje i sve uraditi da se oni uvjere u neophodnost korištenja svog izbornog prava. Kako god bude, na kraju će se morati priznati da ćemo i ovaj put dobiti vlast kakvu zaslužujemo svojim izlaskom ili neizlaskom na izbore.

U ovom predizbornom mjesecu od svih kandidata tražit ćemo da svoj lokalni program predstave posredstvom ovog portala sa mogućnošću video obraćanja.

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …