Dvorišna rasprodaja

Nada Al Issa

U HDZ-u OPĆA MOBILIZACIJA.,mire se nepomirljivi, izvadili svu tešku artiljeriju, oni bi rekli topništvo, da ljevica ne dobije prevlast..
Osim u ljevicu, ”pucaju” i u Škoru..
Škoru i glasače podsjećaju da je ’91, bio u Americi i protiv Tuđmana.
Škoro odgovara da je HDZ ”obični uhljebničko- koruptivni kartel.”
DRUGI HDZ-ov CILJP- SDP I D.BERNARDIĆ za kojega premijer kaže da nije sposoban voditii ni neki obični projekt, a kamoli Vladu.
Bero odmah podsjetio Plenkija da mu je zbog korupcije iz Vlade otišlo 11 ministara, a da su sadašnja hapšenja 13 HDZ-ovaca samo predizborni igrokaz..
Glavobolje Plenkoviću zadaju i lijevi aktivisti koji su mu na zgradu Vlade nalijepili crvenu traku s natpisom
”NEUPOTREBLJIVO ZA JAVNI INTERES.”
Nisu baš originalni, kopirali one crvene trake na zgradama nakon potresa, ali poruka je poruka.
U HRVATSKOJ K’O U DVORIŠNIM RASPRODAJAMA U AMERIČKIM FILMOVIMA. Kupuje se i prodaje na veliko. Sve i svašta. ‘Ko da više. Škoro uspio kupiti donedavnog HDZ-ovog ”ratnika” s kojiim se nada osvojiti Slavoniju.
A onda se dr.sci. Škoro. samoprometnuo i u doktora medicine, valjda si umislio nakon što je otvorio parkiralište svom narodu ispred jedne bolnice 15 kn po satu?
Predsjedniku Milanoviću postavio dijagnozu da mu se ”duševno stanje pogoršalo pa neće izdržati na Pantovčaku.” U strahu se velike oči. Već i sama Milanovićeva sjena s Pantovčaka čini se najgora noćna mora i Škori i HDZ-u, tvrde da on potajno vodi ljevicu, pa strahuju da bi se ljevica mogla protegnuti od Pantovčaka do Markova trga..
Od bijesa i straha, svašta zamjeraju predsjedniku, čak i kratki govor vojnicima na Dan državnosti, pa ih jedan SDP-ovac pita: ŠTO JE TREBAO, OBUĆI MARŠALSKU UNIFORMU?.
Tu privilegiju imao je samo prvi hrvatski predsjednik. Sadašnji predsjednik ne voli nikoga ni kopirati, ni oponašati.
A ako samo svojim autoritetom i liderstvom, bez ijedne riječi, pridobije one kojji su ga doveli na Pantovčak, da zaokruže SDP-ovu koaliciju, pomoći će mu da ostvari ono što je obećao u kampanji: od Hrvatske napraviti normalnu državu. On je to već počeo, ali s ljevicom od Pantovčaka do Vlade, posao bi išao brže i lakše.

HDZ i dvorišna rasprodaja
HDZ i dvorišna rasprodaja

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

 

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …