Dok fašizam plamti i u Hrvatskoj i u Bosni Plenković i Milanović se češljaju

Nada Al Issa

Plenković vidi (samo) fašizam u Mariupolju, Harkivu, Buči… a ne vidi u Splitu, Mostaru, Banja Luci.

Šuti i predsjednik, koji će vjerojatno nešto promrmljati tek na novinarski pitanje.
Kako je krenuo, možda, nakon HVO-a odlikuje i ove u Splitu?
Plenkovićeva Vlada tek se priopćenjem “ogradila,” ali nije osudila” fašističku izjavu da bez “10.4.’41. na bilo ni današnje Hrvatske.” Predsjednik, dosad’ nije ni to.
Kakva razlika između postrojavanja zdruga bojne Crne legije na 7.4. ’42.g. na Koševu u Sarajevu, u Zagrebu ne treba ni govoriti, i njezinih nasljednika 10. 4.2022. u Splitu?! Između njihovog fašizma i fašizma u Srebrenici, Dretelju, Ahmićima, Omarskoj…90-ih?
Kakva je razlika između Poglavnikove i današnje hrvatske politike prema terolitorijalnoj cjelovitost i suverenosti BiH? Nikakva! I tadašnja i sadašnja vide (dio) BiH u sklopu Hrvatske.
Za taj “sklop” Z. Hasanbegović, izrod svog naroda, uči dove Juri i Bobanu, čije su crne legije počinile stravične zločine na području NDH, tj. današnje Hrvatske i BiH. I za njih i za njega, RH i BiH i danas jedinstveni teritorij.
U tome nije baš ni Milanović svjetlosnim godinama udaljen od “Hase nacionale.”
Tko će mu vjerovati kad’ trtlja da nitko ne komada Bosnu, dok su mu glavni saveznici Čović i Dodik, koji ništa drugo ni ne rade, osim što smišljaju kako podijeliti Bosnu.
Koliki kome komad Bosne, bratski bi se lako dogovorili.
Kao što su se lako dogovarali vožd i tvorac UZP-a.
vojnici Crne legije u kasarni na Koševu u Sarajevu početkom aprila 1942.
***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …