Čisto novinarski, ništa drugo

Nada Al Issa

S novinarske točke gledišta, intervju vrlo profesionalno odrađen! Drugo su zastrašujuće prijetnje ruskog ambasadora, ali Senadova pitanja, način vođenja cijelog intervjua- odličan.

I sad’ cijela halabuka jer u studio poziva i neprijatelje Bosne! I što onda?! Ambasadorovi stavovi neprijateljski, neprihvatljivi, opasni, ali baš zato ga je trebalo pozvati, da bi se čulo što će reći, bolje je upoznati neprijatelja da bi se vidi što planira, a ne da nas opet negdje na ovim prostorima, iznenadi neki “zalutali” avion s bombom i strovali se u nekom gradu, kao nedavno u Zagrebu.
JA BIH INTERVJUIRALA, PIZALA U STUDIO I HITLERA da sam tada živjela. Što veći neprijatelj, pa i zločinac, veći novinarski izazov. Tko to ne razumije, nema pojma o novinarskom zanatu, novinarskim izazovima. Ili je samo zločest..
…………
P.S. da ne bude da branim Senada, naš zadnji razgovor bio je oštra svađa użivo na Radio Sarajevu.Ali, novinarska svađa je jedno, a profesionalnost drugo, a Senad je profesionalac.
ambasador Rusije u BiH Igor Kalabuhov u emisiji “Face to face”

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …