Bože, pomozi im, ne znaju što rade, ako znaju, još gore

Nada Al Issa

IMA I BOŠNJAKA ČIJA JE PAMET ZAROBLJENA U SRPSKIM TREZORIMA LAŽI

Nije “Alija,” kao prvi Bošnjak, bio skriven u trezoru N.B. za vrijeme rata, ali su se neki drugi Bošnjaci skrivali i još se skrivaju u jednom drugom, puno opasnijem trezoru- trezoru srpskih propagandnih laži, iz kojih sve češće izviruju šireći srpske propagandne laži o r. predsjedniku.
KAKO JE r. Predsjednik mogao cijelo vrijeme rata biti skriven u trezoru, posjećivao je borce na prvim linijama, cijelo vrijeme putovao na sve mogoće međ. konfrencije, pregovore, dogovore, kako bi spasio Bosnu, na kojima je morao razgovarati i crnim vragovima u liku Tuđmana i Miloševića, i još mnogim crnim vranama, koje su kljucale, otkidale dio, po dio Bosne, a nekima iskljucale mozak.
DOK JE “ALIJA” SA SVOJOM ARMIJOM SPAŠAVAO, BRANIO BOSNU, ti koji ga besramno napadaju, “branili” su Bosnu u raznim “ŠANK BRIGADAMA,” na udaljenosti stotinama, pa i hiljadama milja od Bosne.
Nacionalna je izdaja napadati prvog predsjednika BiH, Vrhovnog zapovjednika slavne Armije BiH, koja je pod njegovim zapovjedništvom, njegovom vojnom strategijom i vizijom dovela do pobjede i spasa Bosne.
O TOJ ARMIJI, brinuo je do najsitnijih detalja.
U vrijeme kada je Bihać gorio u potpunom okuženju, upravo je predsjednikova ideja bila da u Zagrebu preko satelitskog telefona organiziram press konferenciju s gen. Dudakovićem. Odazvali se svi strani dopisnici akreditirani u RH, od hrvatskih novinara-NITKO! Je l’ nekoga čudi?!
Strani dopisnici razaslali u svijet istinu o tom čudu od Armije BiH. Istinu iz prve ruke, od komandanta 5. korpusa, o paklu Bihaća.
Sjećam se kolege iz Reutersa, kojega ni Tuđman nije mogao zaustaviti, koji je posebno naglasio kako su toj neslomljivoj Armiji, mnogi puno puta pripremali posljednju pomast, a ona je svaki put ponovo iznicala k’o feniks iz pepela, unatoč embargu na oružju, što je bio i embargo na obranu.
PREDSJEDNIK JE DOBRO ZNAO, zašto je predložio tu press konferenciju, istina iz opkoljenog Bihaća morala se probiti u svijet.
Napadati Vrhovnog zapovjednika Armije koja je pod njegovim vodstvom obranila Bosnu, predsjednika, državnika, prvenstveno velikog insana, čovjeka bez kojega ne bi bilo ni Bosne, haram do neba, i spram naroda i države.
Cijenili ga strani moćnici, koji su navlas isto govorili;samo dva primjera:
R. HOOLBROOKE:” Ova zemlja ne bi postojala bez A. Izetbegovića.”
P. ASHDOWN ” Alija Izetbegovuć je otac Bosne, bez njega ne bi bilo ni Bosne.”
I onda se nađe domaća ishlapjela pamet, zarobljena, vjerojatno i debelo podmazana Judinim škudama iz bogatih srpskih agitproprovskih trezora laži, da širi laži o r. predsjeniku.
Ne slučajno baš pred izbore kako bi razbili, razjedinili bošnjačko nacionalno jedinstvo, čime rade isto što i Srbi i Hrvati- dijele Bosnu.
“Judine škude” draže od vlastite države.
Zato, Bože, pomozi im, jer ne znaju što rade, ako znaju, još gore.

Izetbegović i Dudaković na paradi ARBiH
***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Rekić Fikret iz Vikića

Fikret Rekić iz Vikića umro je 18. decembra 2023. godine u 58-oj godini života. Đenaza …