Bihać: Građanski savez BiH na lokalnim izborima

logo političke stranke "Građanski savez BiH"
logo političke stranke “Građanski savez BiH”

Novoosnovana politička stranka koja nosi naziv “Građanski savez BiH” kako je najavila predstavit će se na oktobarskim lokalnim izorima u Bosni i Hercegovini. “Građanski savez” je predstavljen na osnivačkoj konvenciji održanoj u Sarajevu 21. maja kada je najavljeno da je politička platforma stranke zalaganje za BiH, a principi će biti “jedan čovjek, jedan glas”, smanjenje grupnih prava, razvoj ekonomije, podsticanje privatnog poduzetništva te jednakost svih u svakom dijelu BiH. Ova stranka je prihvaćena i među građanima grada Bihaća tako da će imati svog kandidata za gradonačelnika kao i kandidate za članove Gradskog vijeće uz prijavljivanje sve većeg broja simpatizera. Prema mnogim tvrdnjava, građanska opcija u BiH je trenutno nerealna, kako je politika ženskog roda, naredne godine mogu izmjeniti mnogo toga na političkoj sceni ove države.

“Želimo drugačiju BiH. Ali nemojte drugačije misliti da je ona moguća bez angažmana svih ljudi koji su ovdje, a pogotovo 02. oktobra. Nema promjena bez promjena u glasačkoj kutiji. Izađite na izbore i podržite nas.” poručio je sa osnivačke konvencije Reuf Bajrović.

Demokratije nikad nije dovoljno, novoosnovanoj političkoj stranci kao što je “Građanski savez” predstoji prva provjera na lokanim izgorima, podržat će građanske orjentirane stranke tamo gdje nebudu imali svoje kandidate.

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …