Završen 24. memorijalni malo-nogometni turnir “Bugar 1992 – Gata 2016”

pehari za pobjednike 24. malo nogometnog turnira "Bugar 1992 - Gata 2016"
pehari za pobjednike 24. malo nogometnog turnira “Bugar 1992 – Gata 2016”

U nedjelju 12. juna 2016. godine u organizaciji NK „Bratstvo“ i MZ Gata, na igralištu OŠ „Gata Ilidža Vrsta“ u vremenu od 21 do 24 sata, odigrane su utakmice završnice 24. tradicionalnog malo nogometnog turnira pod nazivom „Bugar 1992 – Gata 2016“. Konačni rezultati ovog malo nogometnog turnira su slijedeći:
„U kategiriji U16 učešće su uzele dvije ekipe, prvo mjesto Taxi Cobra i drugo mjesto SC Kovačević.
U kategoriji veterani 35+ učešće je uzelo šest ekipa, prvo mjesto NK Bratstvo Gata, drugo mjesto Kafe bar Dol Tržac i treće mjesto Ćoralići
U kategoriji seniori učešće je uzelo 27 ekipa, prvo mjesto MNK Gata 1 Ideal Bau, drugo mjesto MNK Gata Voće Car i treće mjesto MNK Boss Star.“
Za najboljeg igrača i najboljeg strelca turnira proglašen je Mirko Hrkač iz MNK Gata 1 Ideal Bau, za najboljeg golmana turnira proglašen je Adrijano Dujmović iz MNK Gata 1 Ideal Bau a za fer pley ekipu MNK Partnerinstallationen.
Sve odigrane malo nogometne susrete turnira sudili su sudci C Lige Hasan Brkić i Elvis Prošić.
Za prva mjesta u kategorijama U16 i veterani dodjeljeni su pehari, za prva tri mjesta u kategoriji seniori dodjeljeni su pehari i novčane nagrade (3000, 700 i 300 KM) kao i prelazni pehar pobjedniku turnira. Najboljim pojedincima i fer pley ekipi također su dodjeljeni pehari. U ime organizatora zahvalnice, pehare i novčane nagrade uručio je magistar Felić iz MZ Gata. Domaćin je prije ceremonije proglašenja pobjednika turnira za sve prisutne priredio i vatromet.
Vikići portal za svoje vjerne čitaove objavljuje snimak finalne utakmice između ekipa Gata 1 Ideal Bau  i Gata Voće Car koji može pogledati ovdje.

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …