Treća hrvatska ofenziva za “konstutivni narod”

Nada Al Issa
Nada Al Issa

Ne pišu samo B. Izetbegović i D. Zvizdić evropskim institucijama, piše i Hrvatsko MVP, ali “zaplotnjački” tajnim diplomatskim kanalima, na puno više E.U. adresa.

ZAGREB JE POČEO TREĆU DIPLOMATSKU OFENZIVU da se izmijene zaključci V.E. u.kojima se ne spominju konstitutivni narodi. Nakon dvije izgubljene ofenzive s istim zahtjevima, Zagreb je krenuo i u treću, izabrao lobiste, traži lobiranje Njemačke, Nizozemske i zemalja Beneluxa, čijim su ambasadorima u Zagrebu već poslali “naputke” za lobiranje.Zasad nije procurilo kakav je odgovor mogućih lobista za hrvatske interese, ali je smiješno.da mala Hrvatska daje upute npr. velikoj Njemačkoj kako se lobira. Osim lobista unutar E.U. Hrvatska ima i svog domaćeg,unutarbosanskog lobista -Dodika.
TEKST NA TEMU TREĆE HRVATSKE OFENZIVE ZA bh. HRVATE, bila sam predložila spomenutom probosanskom portalu koji se ne usudi objavljivati moje tekstove, a oni me gotovo ismijali, “podsjetivši” me da su hrvatski prijedlozi već dva puta odbijeni, pa o čemu govorim? Govorila sam o onome što nisu imali strpljenja čuti do kraja: Da nakon dvije izgubljene ofenzive, RH krenula i u treću, nadajmo se i trećem porazu.
Nakon što dogovor u Neumu nije uspio HRVATSKA ĆE ZASIGURNO, nastaviti požurivati spomenute odabrane lobiste, da se potrude oko izmjene Izbornog zakona, jer će “bez izmjene I.Z. bh. Hrvati biti politički eutanizirani.”
Zvuči kao pitanje života i smrti!

Prema svemu što znamo,ni Hrvati ni Srbi neće pristati na dva multietnička entiteta, što znači -Treći entitet. O čemu će se, nakon što je Čović iz Neuma dva puta zvao Dodika, bilateralni hrvatsko, srpski razgovori nastaviti u Banja Luci, nakon sjednice Narodne skupštine R.S., na kojoj je Čović dragi gost. Obznanili su to javno onim :”Halo, Mile,” i : “E, Dragane, Mile je, jesi živ, žao mi je što nisam u Neumu da popijemo piće.” Popit će ga u Banja luci, Srbin i Hrvat, na račun Bošnjaka. I Bosne.

Hrvatski udar na BiH
Hrvatski udar na BiH

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Rekić Fikret iz Vikića

Fikret Rekić iz Vikića umro je 18. decembra 2023. godine u 58-oj godini života. Đenaza …