Stranci van iz Koruške!

Terorista ili borac za slobodu? Terorista se pojmovno određuje kao osoba koja je uključena u terorizam preduzima nasilje ili prijetnju nasiljem u svrhu postizanja određenog cilja ili ciljeva. S druge strane, borac za slobodu se označava kao osoba koja također preduzima nasilje ili prijetnju nasiljem u svrhu  postizanja društvenih, političkih) sloboda.

Nakon terorističkog napada neonacista na objekte stranaca u njemačkom gradu Hanou prilikom čega je život izgubilo osmero ljudi a među njima i jedan porijeklom iz Bosne i Hercegovine, u austrijskom gradu Klaginfurtu pojavili su se leci sa slijedećim sadržajem: “Stranci van iz Koruške!
Ako, poput nas, mislite da je među nama dovoljno stranaca i žive o našem trošku tada nam pomozite da ih se što prije riješimo.
Sastajemo se svakog utorka u 19 sati u našem klupskom domu na adresi St. Peter Straße 5. Ako su vam potrebne informacije unaprijed, samo se  javite na emajl pietseebacher@gmail.com ili 0660/3502008”.

Njemački i austrijski mediji odnosno EU, vrlo malo pišu o ovakvim i sličnim pojavama a u slučajevima kada se dese teroristički napadi nažalost i sa ljudskim žrtvama, onda su skoro jedinstveni u ocjeni da se radi o psihički poremećenim osobama sa nejasnim motivima.

neonacistički letak iz austrijskog garada Klagenfurt
neonacistički letak iz austrijskog garada Klagenfurt

 

Comments

comments

Provjerite također

Stari nišani u naselju Vikići

Na više lokaliteta u naselju Vikići nalaze se mezarja koja nose nazive po lokalnom stanovništvu …