Stranci van iz Koruške!

Terorista ili borac za slobodu? Terorista se pojmovno određuje kao osoba koja je uključena u terorizam preduzima nasilje ili prijetnju nasiljem u svrhu postizanja određenog cilja ili ciljeva. S druge strane, borac za slobodu se označava kao osoba koja također preduzima nasilje ili prijetnju nasiljem u svrhu  postizanja društvenih, političkih) sloboda.

Nakon terorističkog napada neonacista na objekte stranaca u njemačkom gradu Hanou prilikom čega je život izgubilo osmero ljudi a među njima i jedan porijeklom iz Bosne i Hercegovine, u austrijskom gradu Klaginfurtu pojavili su se leci sa slijedećim sadržajem: “Stranci van iz Koruške!
Ako, poput nas, mislite da je među nama dovoljno stranaca i žive o našem trošku tada nam pomozite da ih se što prije riješimo.
Sastajemo se svakog utorka u 19 sati u našem klupskom domu na adresi St. Peter Straße 5. Ako su vam potrebne informacije unaprijed, samo se  javite na emajl pietseebacher@gmail.com ili 0660/3502008”.

Njemački i austrijski mediji odnosno EU, vrlo malo pišu o ovakvim i sličnim pojavama a u slučajevima kada se dese teroristički napadi nažalost i sa ljudskim žrtvama, onda su skoro jedinstveni u ocjeni da se radi o psihički poremećenim osobama sa nejasnim motivima.

neonacistički letak iz austrijskog garada Klagenfurt
neonacistički letak iz austrijskog garada Klagenfurt

 

Comments

comments

Provjerite također

Umrla je Handanović Fazile iz Vikića

Fazile Handanović iz Vikića umrla je 17. juna 2024. godine u 84-oj godini života. Đenaza …