Sjećanje povodom obljetnice smrti, intervju sa Tuđmanom za RTVBiH uoči njegova posjeta Sarajevu (“94)

Nada Al Issa

INTERVJU S PREDSJEDNIKOM JE INTERVJU S -PREDSJEDNIKOM. Nema tog novinara koji bi odbio intervju s predsjednikom bilo koje države, pogotovo kada je to šef države koji dijeli državu čiji si dopisnik, u koju je poslao svoje orużane snage, pa to naziva obranom, drżave koju ti nazivaš Bosnom i Hercegovinom, a Tuđman “muslimanskim (budućim) fildžanom,” za čijeg predsjednika kažeš -predsjednik, ON-vođa dijela muslimana.I naravno da je s takvim premisama intervju bio vrlo zanimljiv, poslije nekih pitanja nije mogao sakriti nervozu, sarkazam, ironiju, a ja inzistirala na odgovorima, jer je razgovor bio pred Tuđmanov posjet Sarajevu. Pitanja nisu bila ugodna, nisam mogla iznevjeriti tradiciju s pressica, ali unatoč tome, poslije intervjua me pozvao na kavicu.

Unaprijed molim eventualne mrzitelje svega i svakoga da se suzdrže od uvredljivih komentara jer ću ih blokirati. Ovo je samo prisjećanje jedne novinarke na jednog predsjednika i razne zgode i nezgode u tom periodu…a bilo ih je, i jednih i drugih!
Tuđman i Nada Al Issa
Moj doprinos obljetnici, intervju s predsjednikom, je intervju s predsjednikom! Meni je tada puno značio!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umrla je Mujetić Rahmane iz Vikića

Rahmane Mujetić iz Vikića umrla je 07. novembra 2021. godine u 89-oj godini života. Đenaza …