Pronađen glineni predmet star 65000 godina koji liči na mobitel

glineni predmet star 65000 godina sličan mobitelu
glineni predmet star 65000 godina sličan mobitelu

Senzacionalna arheološko otkriće – tokom iskapanja u Fuschl am See, Austrija, pronađen je glineni predmet star 65 000 godina koji doslovno liči na današnje mobitele. Na tom predmetu do izražaja dolazi natpis napisan klinastim pismom.  Možda bi bilo sasvim normalno naći predmet u području Egipta ali mjesto gdje je pronađen mnogo je dalje istočnije od Mezopotamije.

Postavlja se pitanja o tome kako je predmet završio u udaljenom mjestu.

Neki znaučnici tvrde da je glineni predmet “mobitel” vjerojatno kupljen na babilonskom tržištu, a potom transportiran prema zapadu kroz razmjenu robe od strane trgovaca, smatra se da su imali trgovačke odnose sa središnjom Europom u to vrijeme.

Tesla je bio vrlo pametan čovjek svog vremena, ali tu su možda bili i drugi naučnici prije njega koji su izmislili uređaje koji su bili isti ili slični, samo što mi to možda ne znamo.
Ne sumnjam da će buduće generacije završiti otkrivajući ono što smo već otkrili s uvjerenjem da su ga otkrili prvi, sve zbog nekog velikog događaja koji će uništiti veliki postotak čovječanstva a sa njim i mnoga otkrića. Mi smo takvi, zaboravna smo vrsta i čini se da je jedini način na koji možemo garantovati da ostane poruka za buduće naraštaje definitivno je ostavljanje poruka zapisanih u kamenu. Poruke treba ostaviti nešto dalje od tehnologije domovine, tako da ima šanse da preživi od budućih ratova i katastrofa.
Ovdje smo već hiljadama godina, ali smo zadržali navike i činimo iste greške, zašto ih činimo? Dali je moguće za čovjeka da ne postane pohlepan? Je li pohlepa naša propast koja nas izaziva, da se sami uništimo ili će to biti jedna od prirodnih katastrofa?

Comments

comments

Provjerite također

Adolf Hitler je bio spreman postati musliman?

Adolf Hitler  je bio veliki poklonik Islama. Austrijanac, koji je Njemačkoj i svijetu donio previše …