Milanović: “Von Der Leyen može samo utješiti bh. Hrvate da će biti u limenom kovčegu, a neće izgoriti u vatri”

Nada Al Issa

Izmjene I. Z. U Bosni u Zagrebu šlager sezone.

Nema dana da imperativne zahtjeve za izmjenom I. Z. u Bosni ne ponavljaju i Milanović i Plenković i pokvareni, škripavi megafon Radman.
Milanović kaže da bi se “Tuđman stidio zbog današnjeg položaja bh. Hrvata, ” pa je zavapio do neba da utješi pokojnog Vrhovnika, da “danas jedini on brine o bh. Hrvatima, dok Plenković ne radi ništa.”
Ako Plenković ipak “nešto uradi,” odmah to umanjuje.
Pa je Plenkovićevom zaslugom i lobiranjem, najvljeni dolazak Ursule von der Leyen u Hercegovinu, za Milanovića kaj god, jer bez izmjene I. Z. frau der Leyen može:
“SAMO UTJEŠITI bh. HRVATE DA ĆE BITI U LIMENOM KOVČEGU, A NEĆE IZGORJETI U VATRI. “
Jadno!
Hrvatska vidi “nepravilnosti”(?) dijela I. Z. BiH, a ne vidi protuustavnost čitavog izbornog zakona RH, kojega odbija izmijeniti unatoč upozorenju Ustavnog suda još iz 2010. da je neustavan.
U izb. jedinicama npr. broj zastupnika nije proporcionalan broju stanovnika, ili broju birača.
KAKO ĆE I BITI kada je bukvalno u nekoj šupi formalno prijavljenom 500 bh. Hrvata s hrvatskim državljanstvom. A gdje su još fiktivne prijave čak i u župnim dvorovima, privatnim kućama… Pa umjesto da se bavi svojim regionalnim preustrojem, kako nalaže Ustavni sud, Hrvatska se bavi “teritorijalnim preustrojem” BiH, preuzimajući Čovićevu ratnu retoriku i prijetnje, iako je svakom jasno što bi “teritorijalni preustroj” značio i do čega bi mogao dovesti.
Umjesto da rješava svoje unutarnje poslove, RH se svim silama trudi voditi ne samo unutarnje, već i vanjske poslove suverene susjedne države.
K’o u zla vremena Franje Tuđmana s kojim je Milanović zaokružio svoj današnji bosanski dan rečenicom da “Tuđman nikada nije bio okupator u Bosni,” već je “samo štitio tamošnje Hrvate.”
Kako i čime ih je štitio?
UZP-om?
Milanović i prst u nosu
***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …