Milanović: “Muslimanski lobisti, nova generacija političara – toksična sorta.”

Nada Al Issa

U Hrvatskoj opća uzbuna zbog Rezolucije njemačkog Bundestaga o građanskoj BiH.

Plenković oprezno diplomatski samo hini da ne haje za Rezoluciju jer je “donešena pod utjecajem bošnjačkih lobista i zastupnika bošnjačkog porijekla”. Pa valjda ima manju “težinu”.
Ministru Radmanu prepustio nediplomatski dio da Rezolucija Bundestaga “nije službeni stav Njemačke”, već samo “neobvezujuća politička izjava”.
Po tome onda ni jedna Rezolucija Hrvatskog sabora ne obvezuje hrvatske izvršne vlasti.
ZA MILANOVIĆA – ŠTO NA UMU, TO NA DRUMU – REZOLUCIJA BUNDESTAGA JE “SVINJARIJA IZ BERLINA”, na koju se Plenković ne usudi odgovoriti, da se ne zamjeri Berlinu, iako je donešena pod utjecajem “muslimanskih lobista,” koji su “toksična sorta”, koja Hrvatsku “koja je oslobađala Bosnu, tretira kao okupatora”.
TRETIRA JU SE, PREDSJEDNIČE, KAO ONO ŠTO JE BILA, od čega nije daleko ni danas.
Milanović traži “proturezoluciju Sabora,” i prijeti da “dok je Hrvatske, Rezolucija Bundestaga neće proći.”
HRVATSKA SE UZDA I U VISOKOG PREDSTAVNIKA C. SCHMITA,koji i ne krije da radi u korist hrvatskih interesa u BiH i bh. Hrvata.
Politička ljubav između Schmita i Hrvatske, seže još iz 90-ih od kada je Schmit postao zastupnik u Bundestagu i odmah, kako se sam hvalio, počeo lobirati za ulazak Hrvatske u EU i NATO. Lobiranje je dobilo na snazi kada je postao državni tajnik u njemačkom Ministarstvu obrane.
Shmit se sastajao i s Tuđmanom, dok mu je “na stolu bila karta Jugoslavije, na kojoj je, dogovorom s Miloševićem, BiH podijeljena između Hrvatske i Srbije i prije rata .”( Klaus Peter”Uloga Njemačke u međ. priznanju RH.)
Mirno je gledao Tuđmanove planove podjele BiH, kao odani hrvatski lobist šutio o tome. Možda lobiranjem i pomagao.
Za svoje zasluge za “hrvatske interese” odlikovan je “REDOM A. STARČEVIĆA.”
Odlikovanje mu uručio premijer Plenković 2020. u Berlinu.
Ni ta 2020-ta nije baš slučajna.
Hrvatska tada već agresivno traži izmjenu I. Z. u BiH, pa se sada nada nastavku lobiranja svog dugodišnjeg lobiste Schmita, za svoje interese u BiH.
Za Schmita se već tada šuškalo da bi mogao biti budući Visoki predstavnik u BiH, u čemu mu je svojim lobiranjem, po političkim kuloarima, pomogao i Plenković.
Schmit se sada odužuje u naturi, lobiranjem za interese Hrvatske i bh. Hrvata.
Ja tebi, ti meni.
januar 2020. godine Plenković u Berlinu uručuje odlikovanje Red Ante Starčevića Christianu Schmidtu
***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Bez 5. korpusa ne bi bilo ni povjetarca, a kamoli oluje

Julskih dana ‘95. -“Predoluja” 5. korpusa ARMIJE BiH, bez koje ne bi bilo ni hrvatske …