Milanovic: “Bosna nije chanel.”

Nada Al Issa

Predsjedniku Hrvatske Bosna-ne miriši?

“Zalažem se zato da se Hrvatima u BiH “pusti” da koriste ono što im je namijenjeno Daytonom,” rekao je predsjednik Hrvatske Z. Milanović u razgovoru za HTV-u , tek se usput, na novinarsko pitanje, dotičući BiH.
Daytonom su, napominje, predviđena tri člana Predsjedništva- srpski, hrvatski i bošnjački, a što smo dobili: ” tri člana Predsjedništva, od kojih dva biraju Bošnjaci.” I tu “prestaje svaka suvisla rasprava.” A i “pokušali nam podvaliti UZP, izjednačiti sa Srbijom.”
Zašto je u Zagreb pozvao Dodika a ne i Izetbegovića? Pozvao ga je, każe, ali je Izetbegović izmigoljio.” A i Izetbegović “podržava jednog jako utjecajnog člana SDA koji stalno govori o Udruženom zločinačkom poduhvatu.” Nije rekao tko je taj “utjecajni član.”
Naglasio je da smo “imali dobre namjere” pa je i “Izetbegovićeva supruga ’93. bila na specijalizacijii u zagrebačkoj bolnici “Sveti duh, zašto nije otišla na primjer u Beč?
I “što sad’ hoće,”pita.se hrvatski predsjednik: “građansku državu? To je Chanel! To nije za svakoga,.” Što god to značilo.
Ili znači da Milanoviću Bosna nikako ne miriši, ili ne može odlučiti da li mu smrdi, il’ miriši. Da oproste Bosanci. Ako mogu.
Zoran Milanović predsjednik R Hrvatske
Zoran Milanović: “Prvo sapun, onda CHANEL! Ovo građansko – to je CHANEL!”

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …