Banski dvori, vlado, stožeru, zar još niste u zemlju propali od stida?

Nada Al Issa

Zar vašoj pozornosti još nije pridat krik i bijes, kletva osiromašenih hrvatskih građana -stid vas bilo, zbog 43 milijuna kuna Hercegovini?
Dok doma razbijate glavu kako isplatiti plaće i penzije, pozivate nas da donacijama skupljamo novac za obnovu glavnog grada,
HERCEGOVAČKU BOLNICU UŠMINKAVATE K’O TAJ MAHAL! Našim novcem kupili im najsuvremeniju medicinsku opremu o kakvoj bolnice u Zagrebu mogu samo sanjati..
Obnovili im i dečju bolnicu, a u kakvom su stanju naše dječje bolnice u Klaićevoj, rodilište u Petrovoj, Trauma u Draškovićevoj? Još jedan i puno slabiji potres i srušile bi se i doktorima i sestrama i pacijentima na glavu..
NEKE ZGRADE U SRCU ZAGREBA K’O HIROŠIMA. NJima se obećava obnova u idućih desetak godina, Zagreb može čekati i dvije petoljetke, Hercegovina ni dana. Pozivate se na neko demokršćanstvo i solidarnost, na ”jedinstven nedjeljiv hrvatski narod i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini”.Solidarnost je jedno, politički interes pedeseto.
NETKO NEUPUĆEN POMISLIO BI, GRIJEŠEĆI DUŠU, DA STE SE VRATILI U TUĐMANOVO DOBA, glede nekih političko teritorijalnih aspiracija prema susjednoj državi koje plaćate našim novcem?
Koliko će od tih milijuna za navodnu pomoć zdravstvu u Bosni i Hercegovini, primjerice dobiti Posavina? I to je BiH !
Tuđman se Posavine odrekao još u ratu, a što vi sada radite?
TUĐMAN JE IZ SVOJIH DVORA JEDNIM VRHOVNIČKIM DEKRETOM naredio povlačenje kada je genijalna vojna strategija generala Petra Stipetića bila već pred pobjedom, obranom Posavine. Vaš, naš novac, vašim dekretom ide u Hercegovinu, teško da će koja kuna zalutati i u Posavinu.
TUĐMAN NIJE VOLIO NI POSAVINU NI GENIJALNOG VOJNOG STRATEGA gen. PETRA STIPETIĆA. Tom oficiru i gentlemanu on i njegovi zamjerali što je došao iz JNA, a odakle je došao general JNA Franjo Tuđman? A i Stipetić nije bio ”sretan što mu žena nije ni Srpkinja ni Židovka”, bila je ono treće,što je u vrijeme Posavine i cijele Srednje Bosne bio najveći krimen.
. U Posavini nisu dovoljno veliki Rvati, a i nisu baš vaši glasači.To se ne oprašta. Općenito, valjda tek reda radi, spominjete ”područja BiH, na kojima žive Hrvati,” s mislima na Ercegovinu.
UMJESTO NAŠIM BOLNICAMA,VI našim novcem prekomjerno granatirate bolnicu na kamenjaru čiji ravnatelj, doktor ”sazada”, postavlja jedinstvenu dijagnozu, kakve se još nije dosjetio ni jedan genijalni doktorski um da se stanje u bolnici pogoršalo “kada su počeli dolaziti zaraženi pacijenti.” Ali, razumljivo, glavno glasačko tijelo ne može se ostaviti baš bez kune, koja se začas, sposobnošću amebe, razmnoži u milijune.
I STID I SRAM VAS BILO.

Novčanica od 200 kuna
Novčanica od 200 kuna

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Rekić Fikret iz Vikića

Fikret Rekić iz Vikića umro je 18. decembra 2023. godine u 58-oj godini života. Đenaza …