Kava sa Tuđmanom! ili “Mora da Vas Alija dobro plaća?”

Nada Al Issa

U euforiji što ”IDEM U HDZ,” zaboravih spomenuti najvažnii dio, KAVU S TUĐMANOM!
NAKON INTERVJUA ZA RTV BIH, uoči njegovog posjeta Sarajevu.
Za njega je to bila ”muslimanska televizija”, s onim karakterističnim naglaskom. ali nećemo sad’ o sitnicama. Also dakle, nakon intervjua, uz poznati neodoljivi smiješak,
ZOVE ME VRHOVNIK NA KAVU! Nakon svih onih mojih zločestih pitanja, baš na svakoj pressici u živo, zašto dijeli Bosnu, sad’ bi i on mene nešto pitao. Glasnogovornica mi važno kaže da mi je to velika čast, jer ”ne zove predsjednik baš svakog novinara na kavu nakon intervjua ”
Naravno, prije me provjerili, od rođenja na dalje, znao je da sam iz Osijeka, da sam dobila otkaz na Hrvatskom radiju., naravno i da ”radim za Bosnu”… .
SJEDAMO ZA STOL, DONOSE KAVU…
Kad’ se tad nisam onesvijestila… pita predsjednik hoću li da zamijenimo šalice, da ne mislim da su mi nešto stavili u kavu, naravno pristojno odbijam, kako ne vjerovati predsjedniku?!
I POČNEMO, pita predsjednik hoću li da me vrati na Hrvatski radio… skoro opet padam u nesvijest….Kažem, predsjedniče, dirnuli ste me do srca, gotovo i do suza, ali HVALA NE! Sad’ se on šokirao! KAKO NE?
Tako što bi zbog Vaše intervencije mjesec, možda dva, bilo sve u redu, a onda bi se ponovio scenarij otkaza u dva po noći.
Njegov odgovor na to bio je MORA DA VAS ALIJA DOBRO PLAĆA?
Ali, vraća se na moj ”povratak na radio”, jako ga zanimalo bi li mu takva pitanja postavljala i da sam na radiju? Jer voli novinare koji postavljaju I neugodna pitanja. Naravno da ne bih, kažem, jer bi dobila otkaz i prije nego bi se vratila s pressice. To ga nasmijalo.
I onda nenadano dobijem priznanje da su mu moja zločesta pitanja o podjeli Bosne, baš odgovarala, jer je u prijenosu uživo, mogao iznijeti svoje stavove, i zato mi je na svakoj pressici, ponekad osobno, davao da postavim pitanje, govoreći svojoj glasnogovornici, pa dajte joj pitanje, već tri dana drži ruku u zraku. Tko kaže da se Tuđman nije znao našaliti
EPILOG na RADIO se nisam vratila, ali sam dobila najbolju satisfakciju zbog otkaza, i HRVATSKI RADIO I HTV morali su emitirati moj intervju s Tuđmanom, i to u isto vrijeme kada i RTVBIH.

kava sa Tuđmanom
kava sa Tuđmanom

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …