Izačić pjeva i uveseljava

Prekosutra u radio emisiji „Selo veselo“ Radio-Sarajeva                 

Emisija “Selo Veselo”, urednika i voditelja Envera Šadinlije, snimljena je u osnovnoj školi «Ahmet Fetahagić» u Izačiću (ponedjeljak) 28. juna 1982. godine, a emitirana je na Radio Sarajevu (nedjelja) 4. jula 1982. godine.)

 Izačić pjeva i uveseljava

Ekipa popularne emisije Radio-Sarajeva »Selo vese­lo« na čelu sa urednikom i voditeljem Enverom Šadinlijom boravila je u ponedje­ljak u Mjesnoj zajednici Izačić kod Bihaća gdje je snimila materijal za emisiju koja će biti emitovana prekosut­ra, 4. jula. Pokazali su Izačićanii i Izačićanke pred mik­rofonom Radio-Sarajeva svoje pjevačko umijeće, svirku i šalu, a najodgovorniji rukovodioci govorili su o dosadašnjem razvoju i budućim pla­novima svoje mjesne zajednice. Kao prioritetne zadatke oni su istakli izgradnju vodovodne mreže, te društvenog doma koji će predstavljati stjecište omladine i ostalih stanovnika Izačića i cijele mjesne zajednice koja se ubraja među najveću na području bihaćke opštine. Prema riječima Zuhdije Islamovića jed­nog od najistaknutijih ativista u ovoj mjesnoj zajednici, Izačićani se s pravom mogu pohvaliti s raznim društve­nim i drugim ativnostima u kojima prednjači omladina.

— U akcijama »Mladi se­lu«, »Biramo najboljeg omla­dinca na selu« i drugima mladi Izačića već neoliko godina prednjače na području naše opštine. Posebno dobre rezultate svake godine postižemo na Seoskim partizanskim ig­rama, a ove godine očekuje­mo i uspjeh na republičkom takmičenju koje će se usko­ro održati, rekao je za emi­siju »Selo veselo« Zuhdija Islamović.

Dodajmo na kraju i to da je snimanju ove emisije pri­sustvovala i Ajša Muslić, predsjednica Opštinske konferencije SSRN u Bihaću.

Tekst i snimci: M. Miljuš

 

Kraći dogovor pred početak snimanja emisije
Kraći dogovor pred početak snimanja emisije
Enver Šadinlija sa ženskom pjevačkom grupom
Enver Šadinlija sa ženskom pjevačkom grupom
Rifeta Halilagić i Fehira Mušić povele su pjesmu
Rifeta Halilagić i Fehira Mušić povele su pjesmu

Comments

comments

Provjerite također

Umrla je Handanović Fazile iz Vikića

Fazile Handanović iz Vikića umrla je 17. juna 2024. godine u 84-oj godini života. Đenaza …