Adolf Hitler je bio spreman postati musliman?

Sve više crkava se pretvara u džamije, i sve više Nijemaca prihvaća Islam i postaju islamisti. Muslimani će uskoro činiti 10% Njemačkog stanovništva.

Adolf Hitler  je bio veliki poklonik Islama. Austrijanac, koji je Njemačkoj i svijetu donio previše nesreće genocidnih razmjera, između ostalog i kompromitirajući mnoge zdrave vrijednosti te zemlje, gurnuo je Europljane, a prije svega Nijemce, u užasnu geopolitičku katastrofu čije su posljedice vidljive i danas.

Do danas sačuvano je dosta svjedočanstava i preciznih citata koje su zabilježili bliski suradnici Führera, koji ukazuju da je on obožavao Islam i u zgodnoj prilici bio je spreman postati musliman.

“Naša je nesreća u tome što smo izabrali nepravilnu religiju. Muslimanska religija … odgovarala bi nam mnogo više nego kršćanstvo. Zašto kod nas mora biti kršćanstvo s njegovom pokornošću i tromošću?” – požalio se jednom prilikom Führer svom osobnom arhitekti, ministru za naoružanje i proizvodnju streljiva Albert Speeru.

Prema mišljenju Führera, upravo Islam je religija pravih muškaraca i više paše njemačkom temperamentu od “židovske podlosti i brbljanja kršćanskih popova”.

Sestra dugogodišnje Hitlerove suputnice Eve Braun – Ilze – prisjećala se da je Führer često držao govore na temu Islama za vrijeme ručka sa svojim suradnicima, da je “više puta je uspoređivao Islam sa kršćanstvom na štetu kršćanstva”.

Prema njenim riječima, Führer je smatrao Islam “jakom i praktičnom religijom, a kršćanstvo je po njemu bilo meka, izvještačena, slaba religija stradanja”.

Pričajući pred svojim sljedbenicima, Hitler je nazivao kršćanstvo “organiziranom laži” koja je bila “nametnuta” Nijemcima u razdoblju od 7. do 9. stoljeća. Čak je naglašavao da njega bi samo “Islam mogao potaknuti da okrene ushićeni pogled prema nebu”.

Mohammed Amin al-Husseini Jerusalemski veliki muftija i Adolf Hitler u Berlinu 1941. godine
Mohammed Amin al-Husseini Jerusalemski veliki muftija i Adolf Hitler u Berlinu 1941. godine

 

 

Comments

comments

Provjerite također

Umrla je Handanović Fazile iz Vikića

Fazile Handanović iz Vikića umrla je 17. juna 2024. godine u 84-oj godini života. Đenaza …