Vikići: Jedina kuća u naselju bez struje i vode

Zajednička kuća braće Asima i Nazifa Sušića u Vikići
Zajednička kuća braće Asima i Nazifa Sušića u Vikići

“I ovo jutro bez struje i vode!”: s tom mišlju 50-godišnji Nazif Sušić iz Vikića počinje svako jutro dok se oprema za posao, dok traži odgovore i na ostala za njega nerješiva pitanja.

-„Od kako je umrla nam majka Đulse nitko nije plaćao račune za struju i vodu jer tada nismo imali odakle da plaćamo. Jedini novac koji je dolazio u zajedničku kući je bila majčina penzija koja je bila nedovoljna i za najosnovnije ali je pokrivala račune za struju i vodu. Majka je umrla februara 2013. godine i od njene smrti nam je isključena struje i voda upravo zbog neplaćanja računa. Ti računi su se nagomilali i do sada iznose preko 2.000 KM što je zaista veliki novac za mene.“ otpočeo je svoju priču Nazo.

Nazif trenutno radi na Farmi Sadilovac d.o.o. u općini Rakovica i ima stalna primanja ali nemože riješiti privremeni priključak struje i vode upravo zbog dugovanja koja nemože isplatiti u cjelosti. On se pismeno obraćao Elektrodistribuciji u Bihaću za zahtjevom za privremeni priključaj na električnu mrežu uz mogućnost da mu se odobri uplata dugovanja u ratama što su mu nadležni odbili. Kako kaže Nazif ljudi iz Elektrodistribucije traže da se prvo uplate sva dugovanja kako bi uopšte razmotrili njegov zahtjev za ponovni priključak. Također su mu rekli da nemogu razdvajati priključak u kući na dva dijela iako u zajedničkoj kući na spratu živi njegov brat Asim sa porodicom.

-„Veoma mi je teško što je naša kuća jedina u selu bez struje i vode. Posebno mi je to teško zbog djece koja idu u školu, zbog pisanja zadaće i ona bi gledala televiziju kao i druga djeca a to sada nemogu. Za naš slučaj znaju i u mjesnoj zajednici ali kao da nemaju sluha ili nežele da pomognu, jedino nas obiđu kad treba glasati. Ja ne bježim da izmirim dugovanje, ali to nemogu odjednom a evo i zima je pred vratima. Dvije i pol godine smo bez struje, što je previše previše je.“: završava svoju priču Nazo.

Apelujemo, nadležni probudite se, riješite ovaj slučaj i donesite svjetlo u kuću Sušića, možda Vam zatrebaju za izbore. Tada su autom dolazili po njih sviju kako nebi zaboravili glasati.

U životu obojenom tugom, razočaranjem i boli Nazif od svega najviše želi dobiti priliku da nađe mogućnost za ugodniji, topliji, sigurniji i svijetliji dom.

Comments

comments

Provjerite također

Počinje sa radom “Radio Vrebac Brekovica”

Zahvaljujući gospodinu Hasibu Hukareviću iz Brekovice koji se pobrinuo za puštanje u rad “Radio Vrebac …