Upotrebom vatrenog oružja policija ranila mještanina naselja Vikići

Sušić Sabahudin zv. Buco sin Fikreta iz Vikića
Sušić Sabahudin zv. Buco sin Fikreta iz Vikića

Nasilničko ponašanje Sabahudina Sušića sina Fikreta rođenog 15. maja 1981. godine u porodičnoj kući u naselju Vikići u srijedu uveče 23. maja 2007. godine rezultiralo je intervencijom policajaca MUP-a Unsko-sanskog kantona koji su bili primorani pucati u Sabahudina zv. Buco koji je nasrnuo na policijsku patrolu, te sjekirom više puta udario po službenom policijskom vozilu. Policija je intervenirala na dojavu da se taj 26-godišnjak nasilnički ponašao prema rodbini s kojom živi u kući. Zbog njegovog agresivnog ponašanja policija je bila primorana da upotrijebi vatreno oružje i Sabahudin je ranjen u stomak.
Porodičnu svađu u naselju Vikići, policiji je prijavila Sušić Zlate rođena 1962. godine u Bihaću, Sabahudinova tetka u srijedu poslijepodne jer se Sabahudin nasilnički ponašao prema rodbini s kojom dijeli stambeni prostor u porodičnoj kući, polupavši nekoliko prozora kao i predmete u kući.

U toku je kriminalistička obrada, a provodi je Kantonalno tužilaštvo i Kriminalistička policija, te Jedinica za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu MUP-a USK-a, kaže se, između ostalog, u današnjem saopćenju.

Comments

comments

Provjerite također

Stari nišani u naselju Vikići

Na više lokaliteta u naselju Vikići nalaze se mezarja koja nose nazive po lokalnom stanovništvu …