Stigla računarska oprema za učenike područne škole Vikići

mještanim Fadil Škrgić predaje 4 kompletna računara za PŠ Vikići
mještanim Fadil Škrgić predaje 4 kompletna računara za PŠ Vikići

Naši mještani Fadil Škrgić i Ramiz Kovačević koji žive i radi u R Austriji, uručili su veoma vrijednu računarsku oprema kao donaciju za učenike područne škole Vikići.  U ime nastavnog osoblja iz područne škole Vikića doniranu računarsku opremu lično je preuzeo nastavnik vjeronauke. Radi se o profesionalnoj računarskoj opremi , odnosno četiri kompletna računara za potrebe učenika i nastavnog osoblja područne škole. Računarska oprema bit će iskorištena za predmetnu nastavu informatike kao i druge potrebe nastavnika i učenika (prezentacije i sl.). Kako se vidi na fotografijama radi se o brendiranim markama računara novije generacije sa instaliranim licenciranim programima. Zamisao da sve prostorije u područnoj školi Vikići budu opremljene računarima, konačno se ostvarila zahvaljujući donacijama mještanina Fadila Škrgića od tri i Ramize Kovačevića od jednog kompletnog računara. U ime prijatelja Vikići portala, nastavnog osoblja i učenika područne škole Vikići, iskrene zahvale na ovoj velikoj humanoj gesti našim mještanima Fadilu i Ramizu i uručenoj donaciji kao jednom zaista hvale vrijednom gestu, odnosno pozitivnom primjeru drugima.

Redakcija Vikići portala će i dalje raditi na opremanju područne škole Vikići jer još puno toga nedostaje. U kontaktu sa nastavnim osobljem doznali smo i za prioritete koje ćemo također pokušati riješiti sa dobrim ljudima. Fotografije koje donosimo uz ovaj post preuzeli smo sa FB profila nastavnog osoblja PŠ Vikići da možete vidjeti kako to izgleda u učionicama i zbornici škole. Za pregled kliknite na fotografiju za uvećanje.

racunari_donacija_za_ps_vikici2 racunari_donacija_za_ps_vikici3 racunari_donacija_za_ps_vikici4 racunari_donacija_za_ps_vikici1 racunari_donacija_za_ps_vikici2racunari_donacija_za_ps_vikici5

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Kovačević Šefik sin Šabana iz Vikića

Šefik Kovačević iz Vikića umro je 22. januara 2022. godine u 89-oj godini života u …