Predsjednikov, ljudski, politički i moralni promašaj!

Nada Al Issa

Z. MILANOVIĆ, ZAGREB, 6. 1.2020: “Ne družim se onima koji imaju problema sa zakonom, to nije moje društvo.”
Z. MILANOVIĆ, KNIN, 4. 8. 2021. prima u svoje društvo čovjeka koji ima najgore moguće probleme sa zakonom-za ratni zločin!

Čovjeku optuženom za ratne zločine, ne bi se smjelo dozvoliti pristup predsjedniku jedne držane ni u radijusu od barem 500m, a kamoli primiti odličje za ratne zasluge.
Kako na te “ratne zasluge” gledaju u Mostaru, gdje su njegove postrojbe počinile stravične zločine?! Ne može se to pravdati, kao nije to odlikovanje pojedinaca, već posrojbama HVO-a. A što je odličje dato u ruke čovjeku optuženom za ratni zločin, valjda nema veze? To se ničim ne može (o)pravdati.
KOLINDU SE S PRAVOM ISMIJAVALO ZBOG DRUŽENJA S “POLUSVIJETOM,” ali taj “knjiški” , “birtijaški” polusvijet nije barem bio optužen za ratne zločine.
Generali Hrvatskog gen. zbora predsjedniku Milanoviću uspjeli prodati “foru” da gen. Jelić nije osuđen, pa kako tumači gen. Miljavac “dok nema osude, nema ni krivice.”
Kako da ga u BiH osude kada je pobjegao u Hrvatsku, čak se, valjda dalekovidno odrekao i bh držaljanstva, ima samo hrvatsko, a Hrvatska ne izručuje svoje državljanje.
JE LI PREDSJEDNIKU PODVALILO MRAČNO DRUŠTVO IZ HGZ-a, za koje pokojni časni gen. Petar Stipetić znao reći da u njega ne bi ušao valjda ni da ga “puškom tjeraju.”
Ako predsjednik misli da spornom odlukom ujedinjuje Hrvatsku, da ga i desnica prihvaća, vara se. Neće mu desnica nikad pljeskati, osim po potrebi, kao sada- iskoristiti za neke svoje interese.
Na ljevici mu mnogi zamjeraju taj potez, ili podvalu, neki i ne, kako tko.
S. Modrić u “Telegramu” piše :
” KADA BI SE MOGAO POVUĆI GLAS KOJI SAM MU DALA, OVOG BI GA ČASA POVUKLA I BACILA U SMEĆE.” Teško da je jedina.

Milanović uručio odlikovanje generalu Jeliću, bjeguncu osumnjičenom za ratne zločine
Milanović uručio odlikovanje generalu Jeliću, bjeguncu osumnjičenom za ratne zločine

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …