Obljetnica HZHB ili dženaza za BiH?

Nada Al Issa

Proslava 29 .obljetnice tzv. HZHB nekidan u Mostaru, izgledala k'o dženaza Bosni i Hercegovini.

Kaže D.Čović da je cilj HZHB bio povezivanje i okupljanje svih Hrvata u BiH.
JE, OKUPLJANJE U 3. ENTITET, pa pripojenje Hrvatskoj. Valjda hercegovački “poklon” i čestitke Bosni za lokalne izbore.
‘Ajd što Čović i kamarila stalno oživljavaju tzv. HZHB/HRHB, ništa novo,ali kada “svečani skup” jezgre podjele Bosne, pozdravi i Hrvatska vlada, stvar postaje ozbiljna, opasna i nakon godina mira, na rubu rata.
Državna tajnica u M.V.P-u Z. Bušić “u ime Vlade i premijera,” poručila da je Hrvatska, ulaskom u NATO I EU, uspjela “senzibilizirati hrvatsko pitanje u BiH,” pri čemu je Vlada premijera Plenkovića ” posvetila maksimalne diplomatske aktivnosti.” Kamo sreće za Bosnu, da je ta i takva hrvatska senzibilnost manja. Da je nema .
Čović, ohrabren pozdravima iz Zagreba, ponosno spominje “naše velike ljude,heroje….”
KOJE TO HEROJE? M.Bobana, D.Kordića? Kordića kojeg je Haag osudio na 25 zatvora zbog ratnih zločina, zvjerstva, za pobijene cijele Ahmiće, najmlađa żrtva imala -TRI MJESECA! Ratni neprijatelj od tri mjeseca!!! Stvarno herojski.
Ali taj isti Kordić za hrvatske biskupe i srodnu pastvu, i dalje “naš heroj, a ne zločinac,” biskup V. Košić okrstio ga “moralnom vertikalom.” Biskup, član vijeća za ekumenu?! Omogućio osuđenom ratnom zločincu diplomu magistra teologije na Zagrebačkom bogoslovnom fakultetu, kojeg je završio brzinom svjetlosti. S diplomom magistra treologije ratni zločinac Kordić drżi predavanja po crkvama, może predavati i vjeronauk u školama. Da se čovjek naježi. Osuđenom ratnom zločincu i za ratne zločine nad djecom slavi se sveta euharistija, omogućuje mu se da djeci predaje vjeronauk! Perverzno! Gdje su hrvatski biskupi u Bibliji našli neki psalam , neki redak, koji kaže “ubij?”
Tim i takvim “našim herojima, našim velikim ljudima” hvali se D. Čović! “Velike” samo u zločinu. SVEČANE EUHARISTIJE u hrvatskim crkvama za osuđenog ratnog zločinca, ali “našeg heroja,” i ” moralnu vertikalu” i sam Svevišnji bi valjda, po opisu “posla,” prokleo. Kao i one koji u Mostaru održavaju, ili barem priželjkuju dženaze za Bosnu i Hercegovinu.
HRHB zločinački podhvat
HZHB/HRHB: Nastavlja li se politika udruženog zločinačkog poduhvata HRHB?

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umrla je Mujetić Rahmane iz Vikića

Rahmane Mujetić iz Vikića umrla je 07. novembra 2021. godine u 89-oj godini života. Đenaza …