Nove Hrvatsko-Srpske škare oko Bosne?

Nada Al Issa

Iskusni S.Mesić :

“Susret Milanović – Dodik, podsjeća na Karađorđevo., bojim se da se nešto sprema.” Zašto se baš sada zvalo Dodika u Zagreb, čija je to politika i tko stoji iza takve politike, za razbijanje Bosne, pita se bivši predsjednik u dva mandata.
. . Je li Dodik, uz Čovića, sada dodatni igrač Zagreba za neke dogovore poput onih u Karađorđevu? Mesić strahuje da -da.Sjeća se onog “prvog,” kad se Tuđman sav sretan vratio iz Karađorđeva, i sav ozaren rekao da je “dobio od Miloševića granice banovinske Hrvatske, ” uz dodatnu velikodušnu ponudu: “Franja, uzmi Cazin, Kladušu i Bihać, ono što meni ne treba.” Nije vrijedilo Mesićevo upozorenje da diranje granica znači rat, Tuđman mu odbrusio da ne zna “poviijesne silnice.” Mesić možda “nije znao silnice, ali zna logiku, ako se diraju granice da to znači rat.” A primijetio je i da Tuđman uopće nije spomenuo Izetbegovića, o čijoj se državi radi, pa je pitao ozarenog Tuđmana, oduševljenog Miloševićem:
“A ŠTO S ALIJOM?”
TUĐMAN: ” NEMA ALIJA ŠTO REĆI, kad se hrvatske i srpske škare slože, nema mjesta za Aliju “
Hrvatsko-srpske škare izgleda opet oko Bosne. U tim novim krojačkim radovima nikad nema mjesta za nekoga tko bi “skroijo” cjelovitu Bosnu. Za vrijeme “prvog” Karađorđeva nije bilo mjesta “za Aliju” sad’, kad’ sve miriši na neko novo, mini Karađorđevo , parafrazirajući Tuđmana: “Nema Komšić što reći, kad se hrvatsko -srpske škare slože, nema mjesta za Komšića.”
Ako iskusni Mesić ima dojam o novim “hrvatsko – srpskim škarama oko Bosne,” kakav je tek dojam u Sarajevu? Svaki dan sve jači da se nešto sprema?
Dodik prilikom posjete predsjediku R Hrvatske Milanoviću u Zagrebu
Dodik prilikom posjete predsjediku R Hrvatske Milanoviću u Zagrebu

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …