Naselje Vikići danas posjetili volonteri i članovi Građanskog saveza Bihać

predstavljanje, Adnan Balić kandidat za Gradsko vijeće Bihać
predstavljanje, Adnan Balić kandidat za Gradsko vijeće Bihać

Pod geslom “okrenimo novu stranicu” naselje Vikići su danas posjetili volonteri i članovi Građanskog saveza Bihać sa ciljem upoznavanja mještana o debatnom sastanku kandidata za Gradsko vijeće i kandidata za gradonačelnika grada ispred ovog svojevrsnog pokreta mladih. Nakon obilaska naselja u 18 sati otpočeo je otvoreni razgovor koji su prisutni mještani iskoristili kako bi ukazali na osnovne probleme koje pritiska ovo naselje. Prisutnima se po prvi put javno obratio Adnan Balić, kandidat za Gradsko vijeće kao domaćin ovog sastanka a nakon njega i ostali kandidati.

“Samim tim što su odlučili da se bave politikom umjesto da se dosadašnja korumpirana, uskogrudna, izdajnička nazovi BiH politika bavi njima, i da se istoj suprotstave, napravili su veliki iskorak, okrenuli su novu stranicu. Prvi put u poslijeratnom periodu imamo priliku da izaberemo one koji nam svima žele dobro i spremni su uložiti sve napore da to i ostvare. poslije izbora, nikada više nećemo moći reći da nismo imali koga izabrati, da smo htjeli promjenu ali eto nismo imali koga.” Ovo su samo segmenti iz obraćanja kandidata za gradonačelnika grada Bihaća i ostalih koji su uzimali riječ na ovom sastanku sa mještanima naselja Vikići.

Šetnja kroz naselja općine i grada Bihaća se nastavlja, odabir Vikića kao prvog u predizbornoj kampanji nije baš slučajno.

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Bunić Mujaga iz Vikića

Mujaga Bunić iz Vikića umro je 09. februara 2023. godine u 71-oj godini života. Đenaza …