Knjigu doktorice Nakaš studenti mogu dobiti besplatno

Enita_NakasDoc. dr. sci. Enita Nakaš, spec. ortodont rođena 07.06.1977. god. u Sarajevu, svojim postupkom je zaintrigirala javnost BiH i cijelog regiona. Kao što svaki predavač na univerzitetu treba i ona je pripremila više univezitetskih udžbenika. Knjiga -udžbenik “Osnovi ortodonske dijagnostike” je svojevrsan presedan dosadašnje prakse predavača na univerzitetima i fakultetima, ona je je besplatna,

Urednica je međunarodnog ortodontskog časopisa koji također ima otvoren pristup i potpuno je besplatan za objavljivanje radova, što inače nije praksa.

Studenti doktorice Nakaš, knjigu mogu dobiti besplatno u elektronskom ili printanom izdanju. Čini se jednostavno, ali u stvarnom životu radi se o pristupu koji je radikalno drukčiji od uobičajenog jer ruši sve dosadašnje stereotipe koji su se i još uvijek prijenjuju na našim fakultetima. Ovakvim svojim pristupom doktorica Enita Nakaš stavlja pokreće novi pristup praksi po kojoj profesori svojim studentima naplaćuju vlastite skripte i knjige. Zaista pozitivan i human primjer jedne doktorice koji zavređuje djelić pažnje sviju nas a posebno naših studenata. Ovakvav primjer netreba da ostane usamljen i drugi profesori treba da ponukani ovim primjerom ne naplaćaju svoje skripte i knjige kako bi olakšali studiranje na našim univerzitetima širom BiH.

Knjigu doktorice Nakaš “Osnovi ortodonske dijagnostike” svi zainteresovani mogu preuzeti u elektronskom obliku i to besplatno.

osnovi_ortodonske_dijagnostike

Comments

comments

Provjerite također

Pomozimo malenoj Dalal Omerović kojoj je dijagnosticiran najteži oblik leukemije

Roditelje djevojčice Dalal Omerović iz Bihaća koja je napunila godinu dana 26. septembra, doživjeli su …