Uspješan nastup Karate kluba “Sensei” Bihać na Međunarodnom turniru “Bihać Open 2014″

bih4

Internacionalni Karate turnir „ Bihać Open 2014“ u organizaciji Karate kluba „Bihać „ opravdao je epitet najveće i najorganizovanije sportske manifestacije u Bihaću ali i šire .U prepunoj sportskoj dvorani „Luke „ uz odličnu organizaciju , izuzetnu atmosferu svoje umjeće u najuspješnijem Bosanskohercegovačkom sportu , prezentiralo je nekoljiko stotina takmičara iz preko 40 klubova koji su pristigli iz gotovo svih zemalja regiona: Slovenije , Hrvatske , Srbije i Bosne i Hercegovine .

Takmičari Karate kluba „Sensei „ su poslije odličnih rezultata na prvenstvu Kantona i danas u izuzetno jakoj konkurenciji pokazali istinsko : znanje , želju i nadasve sportsko ponašanje što je rezultiralo i odličnim sportskim rezultatima.

Ekipa sastavljena od dvanaestoro takmičara predstavila se u odličnom izdanjui pokazala da nismo slučajno jedna od najperspektivnijih Karate ekipa na našem Kantonu .

Veliki motiv , kvalitet i želja za dokazivanjem dali su više nego dobar rezultat na ovom prestižnom takmičenju . Naši takmičari su osvojili 9 / devet / medalja , a nosioci odličja su : Ema Felić , zlatna medalja i to posebnog značaja jer je prva seniorska , srebrene medalje su osvojili : Dinko Halilagić , Kemal Havić i Eldar Selimović , dok su se bronzanim odličjima okitili : Adil Felić , Adnan Vikić , Ernad Merdanić ,Kemal Havić i Dženita Handanović . Velika čestitka onima koji su danas imali manje sreće : Anesu Pašiću , Ismaru Muzafiroviću , Farku Bajramoviću i Adnanu Selimoviću.

Izuzetno zadovoljstvo postignutim rezultatima , obavezuje nas i tjera na još veće uspjehe a prilika za to je već narednog vikenda na prvenstvu regije u Bosanskoj Krupi , te međunarodnom turniru u Bugojnu i ako dodamo tome da smo počeli pripreme naših kandidata za polaganja za Majstorska zvanja Crni pojas 1.Dan , koje će se održati u okviru Karate seminara „ Sedra 2014 „ pred nama je veliki posao kojeg ćemo vjerujem uspješno okončati – kazao je Ramo Kovačević , trener Karate kluba „Sensei„.

Comments

comments

Provjerite također

Ajla Skalić dobitnica nagrade „Japodski konjanik“

Ajla Skalić četvrti put najbolja nogometašica Unsko-sanskog kantona, igrala za mušku ekipu, nogometašica je hrvatskog …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *
Enter Captcha Here :