Jedan “non paper” manje titra nad Bosnom 🤣

Nada Al Issa

OD PLENKOVIĆEVOG “NAPREJ JANŠA,” DO – NAZAJ JANŠA!

Jedan “non paper” odletio! Janšin! Deżelin! Izbrisale ga, razmočile slovenske kiše!
Sada će i hrvatski, Radmanov papir, slabije titrati na Bosnom, nema više “sosedsko logistiko.” Mora da lije suze na Zrinjevcu.
Sijamski politički blizanci uspješno razdvojeni.
Budući(izgledni) slovenski premijer najavio promjenu politike prema Hrvaško, nije propustio posebno naglasiti da mu nije promaklo kako je Plenković otvoreno navijao za Janšu, zbog čijeg je”non papera” Slovenija izgubila poziciju i ugled u E. U. i pokazao da je pod njegovim vodstvom i dežela ipak samo Balkan.
Svojim “non paperom,” papirom koji to nije, ali koji je u kooperaciji sa Zagrebom i Beogradom, trebao postati- papir koji to jest, kojim se prekrajaju granice na Balkanu, dijeli Bosna.
E, pa sad’ je “non paper,” postao ono što mu ime kažet- ništa, nije (ni) papir, već škrabotine čovjeka koji je lutao političkim putevima i stranputicama, premazan s više od duginih boja :od Titovog obožatelja, do nacionalista, preko kriminal(c)a i zatvora do diktatora, gušitelja sloboda i današnjeg “orbanista.”
Jedan”non paper” manje, za početak dovoljno.
A Plenković bi svoje, kako se hvalio, nepogrešive radare trebao pod hitno poslati na remont. Detektirali mu “Janša naprej,” a ispalo -Janša nazaj.
Naslovna strana slovenske Mladine Janšin non-paper
***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Rekić Fikret iz Vikića

Fikret Rekić iz Vikića umro je 18. decembra 2023. godine u 58-oj godini života. Đenaza …