Šljiva cvjetala jesenas i možda rodi usred zime?

cvijet_sljiveVremenske prilike izgleda, zbunile su više stabala u vrtu, a vlasnik kaže:

„Prije mjesec dana, primijetio sam behar prvo na stablu kruške, zatim na mušmuli a evo sada i na šljivi, nadam se da će donijeti i plodove usred zime. Jer kako se klimatski uslovi drastično mijenjaju, moguće je da zima bude blaga i bez snijega. Istina do sada nisam vidio takav slučaj da je uistinu procvala voćka u jesen u zimu donijela plodove barem ne na otvorenom, kaže mještanin Vikića, te dodaje da se nada uskoro odmetcima procvale voćke.
„Viđao sam da voće baci po koji cvijet kad je lijepa jesen, ali da rađa i donese plod zimi na otvorenom nikad nisam čuo ni vidio barem ne kada je u pitanju naselje Vikići“, priča dalje naš sugovornik, te dodaje:
„Ovo zasigurno nije usamljen slučaj jer mještani nejavljaju ovakve zanimljivosti da se zabilježe, a trebali bi da netko to može kasnije istražiti malo podrobnije“, ističe mještanin, pokazujući kako je od tridesetak različitih voćaka u vrtu, od čega petnaestak šljiva, probeharala jedna. Njegov pčelinjak u neposrednoj blizini voćnjaka radi jer smo se uvjerili da cvijet na voću posjećuju i pčele što je potvrda da će biti oprašit i dati mogući prvi zimski plod, barem se i mi nadamo kako bi to i zabilježili.

Comments

comments

Provjerite također

Adolf Hitler je bio spreman postati musliman?

Adolf Hitler  je bio veliki poklonik Islama. Austrijanac, koji je Njemačkoj i svijetu donio previše …