“Sine, reci tati da ju tatica pozdravlja.🙈🙈..”

Nada Al Issa

Isptičat ću događaj koji mi baš nije na čast, reći ćete da sam neozbiljna , a znate da niisam.🤔🤣 Ali da vas zabavim malo u ova tmurna vremena.
DAKLEM, nešto prije korone bila s prijateljicom na kavici, vraćamo se kući tramvajom, ona bi baš sjela, i nakon dva, tri sata sjedenja ona umorna, a mjesta nigdje.
NA SJEDALU DO KOJEG SMO STALE KLINAC 8, 9 g.
Kaže ona, kao u šali – ovaj lijepi dečko mogao bi dati mjesto teti. Kažem joj, daj kaj ti je, pa vidiš da je mali, još bi se njemu trebale ustati. Na to se isprazni sjedalo.preko puta, ona ga zauzima brzinom munje, I usput dobaci klincu samo ti sjedi a možeš i pozdraviti taticu. Klinac gleda, vrpolji se, okreće, ništa mu nije jasno, nije ni meni, ali ubrzo će postati. I sad ja da “popravim stvar” kažem zlato samo ti sjedi, al’ možeš pozdraviti taticu. Kad na to jedan bas/bariton, na sjedalu iza klinca:
“SINE, RECI TETI DA JU TATICA POZDRAVLJA I POZIVA NA KAVICU.” Zemljo, otvori se, kako nismo prije “skužile” taticu?! Dok se prijateljica na ipak sigurnoj udaljenosti previja od smijeha, ja prpodajući u zemlju od stida, ispričavam se čovjeku, samo što nisam rekla ono otrcano da nije tako kako se čini, ali tatica džentlmen kaže ma nemate se zašto ispričavati, baš sam se zabavljao.” Vjerujem da je!
ZA UZVRAT, POZIVA NA KAVICU. Kažem, oprostite, hvala ne. Čovjek još dva tri puta ponovi poziv, ali odgovor je ostao ne, jer bi stvarno umrla od stida. Na um mi pada spasonosna misao, kažem, hvala gospodine, ali ako dijete ima taticu, ima i mamicu, koja već sigurno čeka s ručkom. Tatica još dva, tri puta ponovi poziv, ali odgovor je ostao – ne. Bilo je dosta propadanja u zemlju od stida za jedan dan. Ma što za jedan dan, za mjeec, dva, za cijelu godinu…🙈🙈

putnici u zagrebačkom tramvaju

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Najfascinantnija slika cijelog Domovinskog rata

PETAR STIPETIĆ-general koga Tuđman nije volio, ali mu je trebao! Genaralu Petru Stipetiću 8. kolovoza.predaje …