Prvi Uskrs s predsjednikom s karakterom. Nakon pet mučnih godina!

Nada Al Issa

Pitaju predsjednika Milanovića ovih dana sve i svašta, zašto ga u jeku krize s koronom nema baš puno u javnosti, što misli o radu Vlade i Stožera, ima li zamjerke? Odgovor jednostavan:
RADIM ONO ŠTO MI PROPISUJE USTAV,'vLADA I STOŽER RADE SVOJ POSAO,” njegov posao je ”nešto drugo” i toga se drži. U kontaktu je sa svima, s kojima treba biti, ali ”drži se Ustava” koji mu ”kaže što treba raditi.”
NIJE TEŠKO ZAMISLITI KOLINDU U OVAKVOJ SITUACI, BILO BI JE SVUD’ A NIŠKORISTI!
Milanović ono što ne zna, kaže ”Ne znam” ( priznao je i da ne zna pjevati, Kolinda je mislila da zna) Ne može, kaže, kao pravnik odgovarati na pitanja iz epidemiologije, pa na pitanje što misli o testiranju iskreno kaže ”Ne znam, ali vidim da ljudi velike pameti reagiraju različito.” Ipak, ”naučio je” jednu izreku u epidemiologiji ”Ako si vidio jednu epidemiju, vidio se jednu epidemiju, samo jednu, nema dvije različite.” Uzdržava se i od kritiziranja nekih susjeda , pa o Orbanovom preuzimanju dikataurskih ovlasti kaže da ako je to Mađarima pravo, onda je to u redu, nije na nama da previše komentiramo.
ALI, KAO PRAVNIK, ZA NAMJERU vLADE I STOŽERA O PRISLUŠKIVANJU MOBITELA GRAĐANA, KAŽE DA TO ”NIJE ČIST POSAO”, jer o tome treba odlučiti Sabor dvotrećinskom većinom”
Tko mu tu može išta prigovoriti, kada cijela država, kojoj je načelu, tako misli? Nemajući što drugo sada mu dušebrižnici izvlače ”grijehe” iz najranije mladosti, kada se kao kvartovski dečko, ”fakin” znao i potući, ali i ”grijehe” iz premijerskog vremena, kada na posao navodno nije dolazio prije devet sati, a i da je većinu vremena provodio u Tachu. Da će se na Pantovčaku samo izležavati, krasti Bogu dane, da ništa neće raditi.
TAKVI DUŠEBRIŽNICI MOGU BITI BEZ BRIGE, predsjednik radi svoj posao, onako kako mu propisuje Ustav. Ali, i kao svaki običan građanin, sluša preporuke struke, Stožera, pa ”ne viđa ni svoju majku”, ali se nada da to ”nije rješenje za idućih pedest godina.” I MI S NJIM. Nakon što smo, nakon pet božesačuvaj godina, dočekali uskrsnuće jedne nove poltike na najelitnijem zagrebačkom brdu. Uskrsnuće ipak postoji.

počasna predsjednička bojna i Zoran Milanović
počasna predsjednička bojna i Zoran Milanović

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

O nazivu Bosna – prvi dio

Naziv Bosna je sIavenizirani oblik ilirskog naziva koji su antički dokumenti zabilježili u dvije varijante: …