Mostarska ruža za mene😂😂

Nada Al Issa

Dan mi nije mogao ljepše početi od “mostarske ruže za mene” od mojih prijatelja Zejne I Hamice Nametak. Napokon se pronašli na fb! Neprocjenjivo. Zejna I ja za vrijeme rata zajedno radile u Ambasadi BIH U Zagrebu. Zejna uvijek vedra, nasmijana, nakon svakog mog izvještaja za RTVBIH samo bi vedro dobacila “otrove”, jadan “onaj” na Brdu s tobom.
ZNA SE TKO JE BIO “ONAJ NA BRDU”)😂A Aladin, koji je bio logistika 5. Korpusa samo bi dobacio “čegrtuša. Bili tu još divnih ljudi, Edo Numić, Mušan Agović, Šerif Mujkanović,Ferisa koja je kuhala najbolju kahvu na svijetu.
ZBOG TIH LJUDI BILA SAM PRESRETNA KADA SAM USPJELA “POBJEĆI” OD “ZLE KRALJICE” AMBASADE NA PANTOVČAKU u izdvojeni odjel u Ilici. To su bili dani!
.Svi BIH političari i diplomati radije bi dolazili na kahvu k nama, nego u ambasadu na elitnom Brdu. Tamo bi samo obavili protokol koji su morali, i evo ih k nama.
POKOJNI MINISTAR V.P. IRFAN LJUBIJANKIĆ, ostao mi posebno u sjećanju iako sam siktala na njega da je prekršio svoju ministarsku riječ.
Bio mi obećao da će, prvom prilikom kada bude išao helikopterom u Bihać povesti i mene. Čujem leti se sutra, ja već spremna a ministar a kud ćeš ti, kažem pa s Vama u Bihać, kaže odlučno NE.
Ja naravno dignem paljbu, ETO ŠTO TI JE MINISTARSKA RIJEČ. Ali ministar odlučan, NE I NE, jako je opasno. I bilo je. Sjećam se ministrovih riječi da se leti preko Babine paradržavice, “pa da nas nedajbože prisile na slijetanje i vide TEBE, što misliš kako bi prošla prvo ti, a onda i mi svi ostali”i?!
ZlLE SLUTNJE SU SE OBISTINILE, bio je to zadnji ministrov let. Bio bi i moj da nije prekršio ministarsku riječ!
A ja se ljutila, svašta mu izgovorila. A čovjek mi, da li nekom zlom slutnjom,neću nikad’ saznati, spasio život. Ili je to po onom:
NEKAD’ ĆEŠ NEŠTO ŽELJETI A NEĆE TI SE DATI, LJUTIT ĆEŠ SE NE ZNAJUĆI DA JE TO DOBRO ZA TEBE?😢😢😢
Eto na što sve podsjeti jedno obnovljeno prijateljstvo. Zejno, neki misle da sam još uvijek i Otrov I Čegrtuša. Ali na vašu ružu ne sipam otrov, ne sikćem, razveselila mi dan. Hvala i tebi i Hamici i svim poznatim i nepoznatim prijateljima koji se još sjećaju jedne ratne brbljivice iz Zagreba.😍🤣

mostarska ruža
mostarska ruža

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Predsjednik je pogriješio!

Nova napetost s Bosnom, na (zlu)radost Hercegovine! Odlikovati generala HVO-a Z. M. Jelića, u BiH …