Kome je ”Tesna koža.” U čije ”preduzeće ne cveta cveće.”

Nada Al Issa

NA KOGA JE MISLIO DORH?

Premijer misli da je DORH mislio na Milanovića.,
Milanović, da je mislio na Plenkovića,”nije valjda na Batmana.”

CIJELA PRIČA POČELA JE KADA JE premijer optužio DORH za curenje informacija oko istrage u ”slučaju Rimac,” pa ”kako ne bio bio ljut, kada ”DORH tako lakonski odgovara da nije do njih.curenje informacija,” poručivši im da ”moraju pronaći tko je informacije pustio u medije”.
ONDA JE PREMIJERA DODATNO NALJUTIO PREDSJEDNIK kada je zaključio da ”čim se u aferi počelo pomaljati ime i konture neke važne osobe, istraga prekinuta, a materijali podijeljen novinarima.’
Iz toga bi netko zločest mogao shvatiti da je predsjednik rekao da ”NE CVETA CVEĆE NI U PLENKOVIĆEVO PREDUZEĆE.” Premijer ekspresno odgovorio da bi DORH trebao ispitivati i izjave ” tipa”, predsjednikovih. A još se predsjednik usudio reći da je Državni odvjetnik-ica “njegov čovjek.” Bilo bi nezgodno da je rekao žena.
A onda se DORH javno zapitao ”ko to tamo peva” priopćenjem da je ”zabranjen svaki oblik utjecaja i prisile na rad državnih odvjetnika” Nije rekao na koga misli.
NEKOME JE ”TESNA KOŽA,” NEKIMA ĆE POSTATI, nekima i ”vreme ćorke” k'o u onoj nenadmašnoj srpskoj komediji (na koju me podsjetio Šprajc, pa sam ju malo ponovo pogledala)..
.IZ PERSPEKTIVE ”AFERE RIMAC,” da nije na ekavici čovjek bi mogao pomisliti da ”ne cveta cveće” ni u najpoznatije hrvatsko ”preduzeće,” da razgovaraju neki njihov Pantić i Šojić. ”Mućkao si. Jesam, ali nisam ko ti, ja sam mućkao po propisima., suspendiran si. Neće da može, Pantiću, nasrnuo si na moju kožu, sad ću da ti napakujem, jer si upropastio preduzeće” Pantić ma, ”šta ‘oćeš ti Šojiću? Trećinu od 10 milijardi! Ti si đubre Šojiću. Jesam, u stanju sam progutati i đubre ako se dogovorimo”
Koliko smo se samo nagledali i mućki po propisima i ”trećina” po dogovoru..O kamarama i smeća i đubreta, suvišno je trošiti riječi.
Srbi i Hrvati puno bliži nego što se usude priznati, nekad se čini da ih dijeli samo nekakvo trićavo ije i je…

Josipa Rimac iz srediünjice HDZ-a Hrvatske
Josipa Rimac iz srediünjice HDZ-a Hrvatske

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici “Kolumne” su isključivo lični stavovi autora tekstova i ne odražavaju stavove redakcije portala vikici.ba

Comments

comments

Provjerite također

Umro je Husein Bunić iz Vikića

Husein Bunić iz Vikića umro je 26. juna 2021. godine u 83-oj godini života. Đenaza …